Business & Finance Τετάρτη 23/11/2022, 10:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπό διωγμό τα crypto: H Νέα Υόρκη απαγορεύει την εξόρυξη bitcoin 

Υπό διωγμό τα crypto: H Νέα Υόρκη απαγορεύει την εξόρυξη bitcoin 

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη στις ΗΠΑ που απαγόρευσε την εξόρυξη bitcoin, και ειδικά των εγκαταστάσεων που ηλεκτροδοτούνται από πηγές ενέργειας που βασίζονται στον άνθρακα. Για τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα επιτρέπεται η ανανέωση αδειών ή η έκδοση νέων άδειων για εγκαταστάσεις εντός της πολιτείας, εκτός και αν οι ιδιοκτήτες τους αποδείξουν πως αυτές λειτουργούν με 100% Ανανεώσιμη Ενέργεια. 

«Είναι ο πρώτος νόμος αυτού του είδους στη χώρα», δήλωσε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul, υπογράφοντας την σχετική νομοθεσία. Πρόκειται για ένα βασικό βήμα στην προσπάθεια της πολιτείας να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, πρόσθεσε.

Ειδικοί της αγοράς των κρυπτονομισμάτων εκτίμησαν στο CNBC πως η πρωτοβουλία αυτή θα δημιουργήσει ένα φαινόμενο ντόμινο στις ΗΠΑ, όπου δραστηριοποιείται το 38% των εγκαταστάσεων εξόρυξης bitcoin. Η νέα νομοθεσία «θα δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο στο ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια στην πολιτεία της Νέας Υόρκης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Ψηφιακού Εμπορίου (Chamber of Digital Commerce) στις ΗΠΑ. 

Αντίστοιχες ανησυχίες εκφράζουν και στελέχη της βιομηχανίας όπως ο Kevin Zang, της εταιρείας ψηφιακών νομισμάτων Foundry: «Δεν είναι απλά ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι η Νέα Υόρκη δεν θέλει τις εταιρείες εξόρυξης bitcoin, αλλά δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο ξεχωρίζοντας μιας συγκεκριμένη βιομηχανία στην οποία απαγορεύει την αξιοποίηση ηλεκτρικής ενέργειας». 

Οι εξόρυξη bitcoin είναι μια αρκετά ενεργοβόρα δραστηριότητα και η νέα νομοθεσία εντάσσεται στις προσπάθειες της Νέα Υόρκης να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 85% έως το 2050. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης: 

«Ματώνει» το Bitcoin: Σε χαμηλά δύο ετών

Coinbase: Από τα 85 δισ. κάτω από τα 10 δισ.δολάρια η κεφαλαιοποίησή της

4 μαθήματα για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων από την κατάρρευση του FTX

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News