Business & Finance Πέμπτη 17/11/2022, 21:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Σε πτώση άνω του 3% – Ανησυχίες για τη ζήτηση λόγω Κίνας

Πετρέλαιο: Σε πτώση άνω του 3% – Ανησυχίες για τη ζήτηση λόγω Κίνας

Περισσότερο από 3% βούλιαξαν σήμερα οι τιμές πετρελαίου, καθώς ο αυξανόμενος αριθμός νέων κρουσμάτων Covid στην Κίνα και οι συζητήσεις ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ θα αυξηθούν σε υψηλότερο του αναμενομένου επίπεδο ακόμη και εάν επιβραδυνθεί ο ρυθμός αύξησης επαναφέρουν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τη ζήτηση. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο υποχώρησε 3,44% στα 89,67 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού περιορίστηκε 4,5% σα 81,68 δολάρια. 

«Τριπλό πλήγμα, από τη μία η αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα, και από την άλλη οι συνεχιζόμενες συζητήσεις για αύξηση των επιτοκίων και η τεχνική εξασθένηση της αγοράς», ανέφερε ο Dennis Kissler αντιπρόεδρος της BOK Financial. 

Ο διοικητής της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ δήλωσε σήμερα ότι η νομισματική πολιτική τωδν ΗΠΑ απαιτεί τα επιτόκια να φθάσουν τουλάχιστον στο επίπεδο του 5% από το σημερινό εύρος 3,5% έως 4%, ενώ στο ακραίο σενάριο θα μπορούσαν να φθάσουν και το 7%.

Στην πτώση των τιμών πετρελαίου οδήγησε και το πιο ισχυρό δολάριο καθώς καθιστά το εμπόρευμα που αποτιμάται σε αμερικανικό νόμισμα πιο ακριβό στους κατόχους άλλων νομισμάτων. 

Σύμφωνα με αναλυτές, η Κίνα θα παραμείνει ο υπ΄αριθμόν ένας κίνδυνος για την αγορά πετρελαίου σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. 

   
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

Έκτη φθηνότερη στην ΕΕ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Ελλάδα

Κίνα: Τα διυλιστήρια επιβραδύνουν τις αγορές πετρελαίου από τη Ρωσία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News