Business & Finance Τετάρτη 16/11/2022, 14:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το τελεσίγραφο του Elon Musk: Σκοτωθείτε στη δουλειά, αλλιώς απολύεστε

Το τελεσίγραφο του Elon Musk: Σκοτωθείτε στη δουλειά, αλλιώς απολύεστε

Ένα τελεσίγραφο 40 ωρών έδωσε στο προσωπικό του Twitter ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας, Elon Musk: Όποιος δεν  δεσμευτεί στο «πολύ hardcore» όραμά του για την πλατφόρμα, θα απολυθεί.

Το τελεσίγραφο αυτό, που εστάλη τα μεσάνυκτα της Τετάρτης μέσω email, περιγράφει το όραμα του Musk για το «Twitter 2.0» και ζητά από τους υπαλλήλους να δουλέψουν για πολλές ώρες και πολύ σκληρά. Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απαντήσουν έως τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, δηλαδή έχουν 40 ώρες να αποφασίσουν, εάν προτίθενται να συμμετάσχουν. Διαφορετικά, θα απολυθούν λαμβάνοντας αποζημίωση τους μισθούς τριών μηνών.

«Εάν είστε σίγουροι ότι θέλετε να είστε κομμάτι του νέου Twitter, παρακαλώ πατήστε το ‘ναι’ στο link που βρίσκεται παρακάτω», αναφέρει το email.

Ο Musk ξεκαθάρισε ότι «μόνο όσοι δείξουν εξαιρετικές επιδόσεις θα πάρουν βαθμό που να περνά». Νωρίτερα, είχε προειδοποιήσει τους υπαλλήλους του Twitter ότι τους περιμένουν 80 ώρες δουλειάς την εβδομάδα και λιγότερα προνόμια. Μεταξύ άλλων, κόβει τα δωρεάν γεύματα στο γραφείο.

Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται αφότου αρκετοί μηχανικοί της εταιρείας –περίπου 20, σύμφωνα με δημοσιεύματα- απολύθηκαν αφότου άσκησαν κριτική στον Musk μέσω των λογαριασμών τους στο Twitter και στα εσωτερικά κανάλια του Slack.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έδωσε εντολή στην ομάδα του να παρακολουθεί τα μηνύματα και τα social media των υπαλλήλων και να κάνει λίστες με όσους εξέφραζαν αντιδράσεις. Τα άτομα αυτά απολύθηκαν με μεταμεσονύκτιο email.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

«Από το πρωί ως το βράδυ»: Ο Elon Musk «σκοτώνεται» στη δουλειά

Οι 5 χειρότεροι τρόποι να απολυθείτε – Το Twitter και άλλες πραγματικές ιστορίες

Το πρώτο email του Musk στο προσωπικό του Twitter: Τέλος η τηλεργασία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News