Business & Finance Τρίτη 15/11/2022, 09:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί ο Jeff Bezos δεν θέλει να αγοράσετε καινούργια τηλεόραση

Γιατί ο Jeff Bezos δεν θέλει να αγοράσετε καινούργια τηλεόραση

Να μην κάνουν μεγάλες αγορές τους επόμενους μήνες, προειδοποιεί τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας προέτρεψε τους ανθρώπους να αναβάλουν τις μεγάλες δαπάνες, όπως για παράδειγμα την αγορά ενός αυτοκινήτου, μιας τηλεόρασης ή άλλων συσκευών, εκτιμώντας ότι έρχεται δύσκολη οικονομική περίοδος και ενδεχομένως μια ύφεση. Σε αυτό το περιβάλλον, οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν οικονομία πόρων, στην περίπτωση που σημειωθεί μια παρατεταμένη οικονομική ύφεση.

Αλλά και για τις μικρές επιχειρήσεις, η συμβουλή του Bezos είναι να αποφύγουν μεγάλες κεφαλαιουχικές δαπάνες ή εξαγορές κατά τη διάρκεια αυτής της αβέβαιης περιόδου.

Βέβαια,  εάν αρκετοί καταναλωτές ακολουθήσουν τις συμβουλές του Bezos, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει χαμηλότερες πωλήσεις για την εταιρεία του, την Amazon.

Οι New York Times ανέφεραν χθες ότι η Amazon σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της, απολύοντας 10.000 εργαζομένους, στη μεγαλύτερη μείωση θέσεων εργασίας στην ιστορία της.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Μπέζος: Καμπανάκι για ύφεση στις ΗΠΑ

Στα χνάρια του Μπάφετ και του Γκέιτς ο Τζεφ Μπέζος: Θα δωρίσει την περιουσία του

Τζεφ Μπέζος: Γιατί άφηνε τα παιδιά του να παίζουν με κοφτερά μαχαίρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News