Business & Finance Τρίτη 8/11/2022, 22:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Powerball: Σε έναν παίκτη στην Καλιφόρνια το τυχερό δελτίο των 2,04 δισ. δολ.

Powerball: Σε έναν παίκτη στην Καλιφόρνια το τυχερό δελτίο των 2,04 δισ. δολ.

Ένας παίκτης του Powerball στην Καλιφόρνια κατέχει το μοναδικό νικητήριο δελτίο που πωλήθηκε για το τζακπότ των 2,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η ιστοσελίδα του παιχνιδιού λοταρίας την Τρίτη, τερματίζοντας μια σειρά 40 κληρώσεων χωρίς νικητές και ώθησαν το κορυφαίο βραβείο σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο κάτοχος του λαχνού, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, έχει την επιλογή να πάρει εφάπαξ 997,6 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά ή να λάβει ολόκληρο το ποσό σε 29 ετήσιες πληρωμές.

Ο λαχνός πωλήθηκε στο Joe’s Service Center στην Altadena της Καλιφόρνια, περίπου 8 χιλιόμετρα βόρεια της Pasedena στην κομητεία του Λος Άντζελες.

Οι πιθανότητες να ταιριάξουν και οι έξι αριθμοί της κλήρωσης (10, 33, 41, 47, 56 και 10) ήταν 1 στα 292,2 εκατομμύρια.

Το προηγούμενο ρεκόρ τζακ ποτ του Powerball είχε σημειωθεί το 2016, όταν τρεις κάτοχοι λαχνών από την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και το Τενεσί μοιράστηκαν το κορυφαίο βραβείο των 1,59 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το τζακ ποτ του Powerball ύψους 2,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ σε λοταρία, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Η κλήρωση, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 10:59 μ.μ. EST τη Δευτέρα (5:59 π.μ. την Τρίτη, ώρα Ελλάδας), καθυστέρησε για ώρες όταν τουλάχιστον μία από τις 48 συμμετέχουσες κρατικές λοταρίες χρειάστηκε περισσότερο χρόνο επεξεργασίας, σύμφωνα με ένα tweet από τη Λοταρία της Καλιφόρνιας. Δεν προσδιορίστηκε η εν λόγω Πολιτεία.

Αξιωματούχοι της Multi-State Lottery Commission, η οποία εποπτεύει την κλήρωση του Powerball, δεν ήταν δυνατόν να προσεγγιστούν από το Reuters για σχολιασμό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News