Business & Finance Τρίτη 8/11/2022, 16:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Συγνώμη λάθος»: Το Twitter ζητά από δεκάδες απολυμένους να επιστρέψουν 

«Συγνώμη λάθος»: Το Twitter ζητά από δεκάδες απολυμένους να επιστρέψουν 

Μετά από την ξαφνική απόλυση περίπου των μισών εργαζομένων, μετά από την εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων από τον Έλον Μασκ, τώρα το Twitter ζητά από δεκάδες υπαλλήλους να επιστρέψουν. 

Μερικοί από αυτούς που καλούνται να επιστρέψουν απολύθηκαν κατά λάθος, σύμφωνα με το Bloomberg το οποίο επικαλείται δύο άτομα που γνωρίζουν τις κινήσεις της εταιρείας. Άλλοι αφέθηκαν να φύγουν προτού η διοίκηση συνειδητοποιήσει ότι η δουλειά και η εμπειρία τους μπορεί να είναι απαραίτητες για τη δημιουργία των νέων χαρακτηριστικών που οραματίζεται ο Μασκ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι το Twitter απέλυσε σχεδόν 3.700 άτομα την προηγούμενη εβδομάδα μέσω email, στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης του λειτουργικού κόστους. Πολλοί υπάλληλοι έμαθαν ότι έχασαν τη δουλειά τους μετά την ξαφνική αναστολή της πρόσβασής τους σε συστήματα σε όλη την εταιρεία, όπως τα εταιρικά email και το Slack. 

Τα αιτήματα για επιστροφή των εργαζομένων καταδεικνύουν πόσο βιαστική και χαοτική ήταν η διαδικασία, αναφέρει το ρεπορτάζ του Bloomberg. Εκπρόσωπος του Twitter δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο. Για τη μεγάλη μείωση του προσωπικού ο Μασκ είχε γράψει στο Twitter ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή όταν η εταιρεία χάνει πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα». 

Μετά από το κύμα των απολύσεων η εταιρεία έχει μείνει με περίπου 3.700 εργαζομένους, οι οποίοι πιέζονται για να υλοποιήσουν γρήγορα τις αλλαγές και τις νέες υπηρεσίες που θέλει να λανσάρει ο Μασκ. Σε κάποιες περιπτώσεις εργαζόμενοι κοιμήθηκαν στα γραφεία τους για να προλάβουν τις προθεσμίες, γράφει το Bloomberg. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

ΝΥΤ: Το Twitter καθυστερεί τη μηνιαία συνδρομή των 8 δολαρίων

Μαζικές απολύσεις, κλειστά γραφεία και μηνύσεις: Οι πρώτες μέρες του Μασκ στο Twitter

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News