Business & Finance Δευτέρα 7/11/2022, 11:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωζώνη: Πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επενδυτές 

Ευρωζώνη: Πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επενδυτές 

Βελτιωμένο εμφανίζεται το επενδυτικό κλίμα τον Νοέμβριο στην Ευρωζώνη και μάλιστα καταγράφει βελτίωση για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες. Οι ευνοϊκές για την εποχή καιρικές συνθήκες και η ευρεία πτώση των τιμών του φυσικού αερίου έχουν δημιουργήσει ένα αισιόδοξο κλίμα ότι πιθανόν να αποφευχθεί μια νέα εκτόξευσή τους τον επερχόμενο χειμώνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, ο δείκτης Sentix που καταγράφει το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη σημείωσε άνοδο στις -30,9 μονάδες, από -38,3 μονάδες τον Οκτώβριο και υψηλότερα των εκτιμήσεων για τιμή στις -35 μονάδες. 

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι και η μεταβολή του δείκτη των προσδοκιών, καθώς διαμορφώθηκε στις -32,3 μονάδες ένα υψηλό από τον περασμένο Ιούνιο, από -41 μονάδες τον Οκτώβριο. Άνοδο κατέγραψε επίσης και ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση στις -29,5 μονάδες από τις -35,5 μονάδες. 

Ο επικεφαλής της Sentix, Μάνφρεντ Χέμπνερ, αφού φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι οι τιμές του Νοεμβρίου δεν συνιστούν αναστροφή της τάσης, η άνοδος των δεικτών για την τρέχουσα κατάσταση και για τις προσδοκίες, υποδεικνύουν πόσο ευαίσθητοι είναι οι επενδυτές από τις εξελίξεις στην αγορά ενέργειας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News