Business & Finance Δευτέρα 7/11/2022, 09:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter: Γιατί ξαφνικά όλοι αλλάζουν το όνομά τους σε Elon Musk;

Twitter: Γιατί ξαφνικά όλοι αλλάζουν το όνομά τους σε Elon Musk;

Όσοι χρήστες του Twitter προσποιούνται ότι είναι κάποιος άλλος χωρίς να δηλώνουν ξεκάθαρα στον λογαριασμό τους ότι πρόκειται για παρωδία, θα αποβάλλονται δια παντός από την πλατφόρμα χωρίς προειδοποίηση, ανακοίνωσε ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας, Elon Musk.

«Προηγουμένως, εκδίδαμε προειδοποίηση πριν την αποβολή, αλλά τώρα που προσφέρουμε την πιστοποίηση σε όλους, δεν θα υπάρχει προειδοποίηση», τόνισε ο Musk.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν αφότου αρκετοί διάσημοι άλλαξαν το όνομά τους και τη φωτογραφία τους στην πλατφόρμα με τα στοιχεία του Elon Musk, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο Musk ξεκαθάρισε ότι όποιος έχει πιστοποιημένο λογαριασμό (για τον οποίο, σύμφωνα με τις αλλαγές στο Twitter, θα πληρώνει συνδρομή 8 δολαρίων τον μήνα) θα χάνει προσωρινά το μπλε «τικ» εάν αλλάξει το όνομά του.

Γνωστοί χρήστες του Twitter, που άλλαξαν το όνομά τους σε Elon Musk στην πλατφόρμα, όπως η κωμικός Kathy Griffin και ο πρώην παίκτης του NFL Chris Kluwe, είδαν τους λογαριασμούς τους να μπλοκάρονται.

Ο Musk έγραψε αργότερα στο Twitter ότι η Griffin μπορεί να πάρει πίσω τον λογαριασμό της για 8 δολάρια, όσο δηλαδή είναι η συνδρομή.

Πάντως, αρκετοί πιστοποιημένοι χρήστες του Twitter άλλαξαν το όνομά τους σε Elon Musk, για να αποδείξουν ότι πολλοί θα κάνουν κατάχρηση του νέου συστήματος, εάν μπορούν να πιστοποιηθούν απλά πληρώνοντας τη συνδρομή.  

Η ηθοποιός Valerie Bertinelli το έκανε για λίγο, για να ποστάρει μηνύματα υπέρ των Δημοκρατικών υπό το όνομα του Musk. «Εντάξει, έκανα την πλάκα μου και νομίζω  πέρασα το μήνυμά μου», έγραψε μετά. Όπως εξήγησε η Bertinelli, το μπλε «τικ» σήμαινε ότι οι άνθρωποι του Twitter είχαν πιστοποιήσει την αυθεντικότητα ενός λογαριασμού, με τους δημοσιογράφους να αποτελούν ένα μεγάλο μέρος εκείνων που είχαν το σήμα. «Σήμαινε απλά ότι η ταυτότητά σου είχε πιστοποιηθεί. Ήταν δυσκολότερο για τους απατεώνες να προσποιηθούν ότι είναι εσύ. Αυτό δεν ισχύει πια. Καλή τύχη εκεί έξω!», τόνισε. 

Όμως, απαντώντας σε ένα tweet για αυτό το πρόβλημα, ο Musk έγραψε: «Εσύ αντιπροσωπεύεις το πρόβλημα: Τους δημοσιογράφους που πιστεύουν ότι είναι η μοναδική πηγή πραγματικής πληροφορίες. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΝΥΤ: Το Twitter καθυστερεί τη μηνιαία συνδρομή των 8 δολαρίων

Τζ. Ντόρσεϊ: Συγγνώμη που μεγάλωσα τόσο πολύ το Twitter

Ο καλός και ο κακός Elon: Ένας παλιός του συνεργάτης αποκωδικοποιεί το «φαινόμενο Musk»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News