Business & Finance Κυριακή 6/11/2022, 19:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Vivendi: Πρόταση για ενιαίο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας στην Ιταλία

Vivendi: Πρόταση για ενιαίο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας στην Ιταλία

Ανοιχτή για τη διεξαγωγή συζητήσεων με την ιταλική κυβέρνηση δηλώνει η Vivendi, για τον καταρτισμό ενός σχεδίου προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ενιαίο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας στο οποίο θα περιλαμβάνεται και αυτό της Telecom Italia, στην οποία η Vivendi είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση των σχεδίων της γαλλικής εταιρείας.

Χθες Σάββατο ο Ιταλός υφυπουργός Τεχνολογίας και Καινοτομίας Αλέσιο Μπούτι, δήλωσε ότι το σχέδιο για το δίκτυο, το οποίο θα υπόκειται σε κρατικό έλεγχο, είναι «προτεραιότητα» για τη νέα κυβέρνηση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ο ίδιος θα επικοινωνήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους, ξεκινώντας από την κρατική τράπεζα Cassa Depositi e Prestiti, τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο στην Telecom Italia και άλλους φορείς.

Τον Οκτώβριο, η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ανέφερε ότι στα σχέδια είναι η διεύρυνση της κρατικής εξουσίας  στα περιουσιακά στοιχεία των τηλεπικοινωνιακών δικτύων τα οποία θεωρούνται εθνικού ενδιαφέροντος, στην προσπάθεια της δεξιάς κυβέρνησή της να έχει την «τεχνολογική κυριαρχία» προς όφελος της κυβερνοασφάλειας.

Σύμφωνα με τις πηγές, η προσέγγιση της ιταλικής κυβέρνησης είναι αποδεκτή από τη Vivendi, η οποία είναι πρόθυμη να βρει λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

moneyreview.gr με πληφορορίες από Bloomberg, Ansa

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News