Business & Finance Κυριακή 6/11/2022, 17:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προχωράει το μεγάλο deal στην καπνοβιομηχανία

Προχωράει το μεγάλο deal στην καπνοβιομηχανία

Η επενδυτική Elliott Management αποφάσισε να υποστηρίξει την προσφορά ύψους 16 δισ. δολαρίων της Philip Morris International (ΡΜΙ) για την εξαγορά της Swedish Match, όπως αναφέρουν με δημοσίευμά τους σήμερα Κυριακή οι Financial Times.

Η Elliott η οποία είναι από τις εξέχουσες εταιρείες ακτιβίστριες προχώρησε στη διάθεση των μετοχών που κατέχει στη σουηδική εταιρεία, σύμφωνα με τους FT, ούτως ώστε να διευκολύνει την PMI να φθάσει το όριο του 90% των μετοχών που απαιτείται για την αναγκαστική εξαγορά των εναπομεινάντων μειοψηφικών μετόχων.

Η προσφορά της PMI είχε την αποδοχή περισσότερο από το 80% των μετόχων στην τελευταία καταμέτρηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή και περισσότερες λεπτομέρειες θα μπορούσαν να διεκπεραιωθούν τη Δευτέρα, σημειώνει το δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για τους μετόχους να υποβάλουν προσφορά για τις μετοχές έληξε την Παρασκευή.

Η Elliott μεγάλωνε το μερίδιό της στο Swedish Match εδώ και μήνες, ξεπερνώντας το 10% τον Οκτώβριο. Τον περασμένο Ιούλιο το Bloomberg ανέφερε ότι η Elliott μεγάλωνε το μερίδιό της στη σουηδική εταιρεία, ωστόσο ήταν αντίθετη στην αρχική προσφορά της ΡΜΙ ύψους 106 σουηδικών κορωνών (9,73 δολάρια) ανά μετοχή.

Τον περασμένο Οκτώβριο η ΡΜΙ ανέβασε την προσφορά της στις 116 κορώνες ανά μετοχή κι ενώ οι μετοχές της Swedish Match διαπραγματεύονταν σταθερά πάνω από την αρχική τιμή προσφοράς.

Η Swedish Match ελέγχει περίπου το ήμισυ της παγκόσμιας αγοράς των ειδών καπνιστού χωρίς καπνό και ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα προϊόντα της χωρίς καπνό ZYN. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Financial Times

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News