Business & Finance Σάββατο 5/11/2022, 22:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter: Σε προσφορά οι συνδρομές 8 δολαρίων το μήνα

Twitter: Σε προσφορά οι συνδρομές 8 δολαρίων το μήνα

Λίγες ημέρες αφότου ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, παρουσίασε την ιδέα ενός νέου συστήματος επαλήθευσης των λογαριασμών έναντι μηνιαίας συνδρομής 8 δολαρίων το μήνα, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης άρχισε την προσφορά της νέας αυτής υπηρεσίας. Η συνδρομή στο Twitter Blue, παρουσιάσθηκε από τον Μασκ, ως ένας τρόπος ούτως ώστε να αντιμετωπίσει την πτώση των εσόδων από τις διαφημίσεις καθώς και να εξαλείψει τα bots.

«Δύναμη στους ανθρώπους», αναφέρεται στις σημειώσεις στην τελευταία ενημέρωση του Twitter που κυκλοφόρησε σήμερα Σάββατο. «Ο λογαριασμός σας θα έχει ένα μπλε σημάδι, όπως και οι διάσημοι, οι εταιρείες και οι πολιτικοί που ήδη ακολουθείτε».

Παράλληλα με το νέο σύστημα επαλήθευσης, το Twitter υπόσχεται να μειώσει στο μισό τον αριθμό των διαφημίσεων που θα βλέπουν οι συνδρομητές «σύντομα». Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία έχουν δρομολογηθεί μεταξύ άλλων, η δυνατότητα δημοσίευσης μεγαλύτερων βίντεο και η κατάταξη της προτεραιότητας σε απαντήσεις, αναφορές και αναζητήσεις. 

Η τελευταία ενημέρωση δείχνει πόσο γρήγορα κινείται ο Μασκ προκειμένου να μεταμορφώσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο εξαγόρασε αντί 44 δισ. δολαρίων. Την εβδομάδα από τότε που ανέλαβε επίσημα τον έλεγχο, ο ισχυρός άνδρας της Tesla έχει απολύσει σχεδόν το μισό προσωπικό του μαζί με τα περισσότερα από τα κορυφαία στελέχη. 

Το Twitter προωθεί το νέο του σύστημα επαλήθευσης σε μια κρίσιμη περίοδο για τις ΗΠΑ, καθώς την ερχόμενη Τρίτη διεξάγονται οι ενδιάμεσες εκλογές. Η απόλυση προσωπικού από καίριες ομάδες, όπως της επιμέλειας και της νομικής πολιτικής, έχει προβληματίσει τους νυν και πρώην υπαλλήλους εάν το Twitter θα έχει τους πόρους για να διατηρήσει τα κρίσιμα συστήματα, όπως η εποπτεία του περιεχομένου.

Με το νέο πρόγραμμα συνδρομής, οποιοσδήποτε θα μπορεί να πληρώσει 8 δολάρια για να φαίνεται ο λογαριασμός του πιο νόμιμος, αυξάνοντας όμως τον κίνδυνο να υποδύεται υποψηφίους πολιτικούς ή κυβερνητικές οντότητες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News