Business & Finance Σάββατο 5/11/2022, 16:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Adidas: Μέτοχοι προτείνουν τη «μεταγραφή» του πρώην CEO της Puma

Adidas: Μέτοχοι προτείνουν τη «μεταγραφή» του πρώην CEO της Puma

Πρόταση να αναλάβει τα ηνία της Adidas ο απερχόμενος διευθύνοντας σύμβουλος της ανταγωνίστριας Puma, Μπγιον Γκούλντεν, κατέθεσαν μεγάλοι επενδυτές στην Adidas.

Χθες Παρασκευή η Puma ανακοίνωσε ότι η θητεία του Γκούλντεν ως CEO λήγει τον Δεκέμβριο και ο Άρνε Φράιντ, ο εμπορικό διευθυντή της, θα τον διαδεχθεί στις αρχές του επόμενου έτους. 

Ο Γκούλντεν θα μπορούσε να είναι ένας «πιθανός διάδοχος» του τωρινού CEO Κάσπερ Ρόρστεντ, δήλωσε η Adidas λίγο αργότερα. Μετά την ανακοίνωση αυτή η μετοχή της γερμανικής αθλητικής εταιρείας εκτινάχθηκε έως και 30%, καθώς οι επενδυτές είδαν πολύ θετικά την περίπτωση να αναλάβει ένα στέλεχος που κατέστησε δημοφιλή την Puma στους κύκλους της μόδας και των αθλητών.

Ο Ίνγκο Σπιχ, επικεφαλής εταιρικής διακυβέρνησης της Deka Investment στη Φρανκφούρτη, εκ των μεγαλυτέρων μετόχων στην Adidas, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανέφερε ότι η Adidas θα επωφεληθεί από τον Γκούλντεν, καθώς ο 57χρονος «διαθέτει τις απαραίτητες δεξιότητες για τις αγορές και τις κεφαλαιαγορές».

Η Deka ανήκει στην ομάδα των πολλών μετόχων που απαιτούν από την Adidas να βρει έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο που θα διακρίνεται από μια δημιουργικότητα, ούτως ώστε η γερμανική εταιρεία να κατασκευάζει σειρές ενδυμάτων και υποδημάτων που θα είναι θελκτικές για τους καταναλωτές.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, χθες Παρασκευή η Union Investment εξέφρασε την ίδια άποψη. 

Η ιστορία του Γκούλντεν στην Puma είναι εντυπωσιακή καθώς μετέτρεψε μια μικρή αθλητική εταιρεία σε μία από τις πιο ισχυρές στον κλάδο, ανέφερε επίσης μέσω email ο Τόμας Γιέκελ, διαχειριστής κεφαλαίων στη Union, προσθέτοντας ότι «θα είναι ο ιδανικός διάδοχος».

Από τον περασμένο Αύγουστο, η Adidas έχει αρχίσει έρευνα για να καταλήξει στον αντικαταστάτη του Ρόρστεντ πριν λήξει το συμβόλαιό του. Έκτοτε, η εταιρεία έχει προειδοποιήσει ότι τα αποθέματά της από απούλητα υποδήματα αυξάνονται ενώ έληξε τη συνεργασία της με τον τραγουδιστή Ye, παλαιότερα γνωστό ως Kanye West.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Adidas: Λήγει η συνεργασία με τον Kanye West – Στον «αέρα» η Yeezy

Nike vs Adidas: Στα δικαστήρια για τα δικαιώματα των sneakers-κάλτσα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News