Business & Finance Παρασκευή 4/11/2022, 08:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα η μέρα της μεγάλης «σφαγής» στο Twitter: Απολύεται 1 στους 2 εργαζόμενους

Σήμερα η μέρα της μεγάλης «σφαγής» στο Twitter: Απολύεται 1 στους 2 εργαζόμενους

«Θα αρχίσουμε τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού μας δυναμικού την Παρασκευή», αναφέρει εσωτερικό μήνυμα της νέας ιδιοκτησίας του Twitter προς τους εργαζόμενους, επιβεβαιώνοντας τις φήμες για σαρωτικές απολύσεις που κυκλοφορούσαν αφότου ο Elon Musk αγόρασε την πλατφόρμα, πριν από μια εβδομάδα.

Το μήνυμα αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν ενημερωθεί ως σήμερα το πρωί (ώρα Καλιφόρνιας), όταν θα ανοίξουν τα γραφεία της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι από αυτούς θα απολυθούν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, αναμένεται να απολυθεί το 50% των περίπου 7.500 εργαζομένων της εταιρείας.

Υπάλληλοι, πάντως, προσέφυγαν ήδη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, καθώς λένε ότι οι απολύσεις γίνονται χωρίς την απαραίτητη προειδοποίηση. Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, οι μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να δώσουν προειδοποίηση τουλάχιστον 60 ημερών στην περίπτωση μαζικών απολύσεων.

Όπως έχει γράψει το Business Insider, οι άνθρωποι του Elon Musk έχουν ήδη καταλήξει στις λίστες με τα 3.700 άτομα που θα δουν την πόρτα της εξόδου, καθώς οι προϊστάμενοι των τμημάτων έχουν ετοιμάσει λίστες με τα ονόματα όσων θα παραμείνουν στην εταιρεία και εκείνων που θα απολυθούν.

Ήδη, ο Musk έχει κάνει «εκκαθάριση» ανάμεσα στα υψηλόβαθμα στελέχη και τη διοίκηση, αφότου έκλεισε το deal, την περασμένη Παρασκευή.

Οι αλλαγές προχωρούν ταχύτατα, καθώς κιόλας αναθεωρείται η διαδικασία πιστοποίησης λογαριασμών στο Twitter, αφότου ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας ανακοίνωσε ότι το περιζήτητο μπλε «τικ» θα δίνεται μόνο σε όσους πληρώνουν συνδρομή 8 δολαρίων τον μήνα.

Οι εργαζόμενοι του Twitter δουλεύουν αυτή τη στιγμή ακόμα και 12 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, με φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ να τους δείχνουν να κοιμούνται στο πάτωμα των γραφείων τους, προκειμένου να φέρουν σε πέρας τα projects που τους ανατέθηκαν από τον Musk.

Όσοι θέλουν να κρατήσουν τη δουλειά τους, συμβουλεύονται να προτείνουν απευθείας στον Musk νέες ιδέες μέσω του Slack και να είναι προετοιμασμένοι να δουλέψουν με απίστευτη ενέργεια και να φέρουν το αποτέλεσμα το γρηγορότερο δυνατό.  

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Η ώρα της κρίσης στο Twitter: Αύριο απολύεται το 50%;

Δύσκολοι καιροί για τις τεχνολογικές: Μειώνουν θέσεις εργασίας και «παγώνουν» προσλήψεις

Έλον Μασκ: Ο πράκτορας του χάους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News