Business & Finance Τετάρτη 2/11/2022, 13:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Στήριξη 13,5 δισ. για την ενέργεια πριν τις ενδιάμεσες εκλογές

ΗΠΑ: Στήριξη 13,5 δισ. για την ενέργεια πριν τις ενδιάμεσες εκλογές

Στήριξη ύψους 13,5 δισ. δολαρίων για την κάλυψη των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και για κίνητρα ενεργειακής αναβάθμισης των σπιτιών ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η στήριξη απευθύνεται σε οικογένειες με χαμηλό ή μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα για βοήθεια στην κάλυψη του ενεργειακού κόστους, εν μέσω των έντονων διακυμάνσεων στις θερμοκρασίες λόγω της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με το CNBC, η χρηματοδότηση αυτή αναμένεται να στηρίξει έως 1,6 εκατ. νοικοκυριά, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης 500.000 αντλιών θερμότητας.

Το αμερικανικό υπουργείο Υγείας πρόκειται να χορηγήσει 4,5 δισ. δολάρια στο Πρόγραμμα Ενεργειακής Στήριξης για Νοικοκυριά Χαμηλών Εισοδημάτων, μέσω του οποίου χορηγούνται χρήματα για τους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά και εργασίες σχετικές με την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και 100 εκατ. από το ταμείο υποδομών και 1 δισ. για έκτακτες δαπάνες. Τα υπόλοιπα θα δοθούν από την αμερικανική κυβέρνηση σε μορφή επιδοτήσεων ή άλλου είδους κινήτρων.

«Συνολικά, αυτά τα προγράμματα θα καταστήσουν τις αναβαθμίσεις για την μείωση του κόστους πιο προσβάσιμες για οικογένειες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, όσο οι πολιτείες ετοιμάζονται να διοχετεύσουν τουλάχιστον 12 εκατομμύρια αντλίες θερμότητας μέχρι το 2030», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, CNBC

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: Η ενέργεια πρέπει να είναι εργαλείο συνεργασίας, ασφάλειας και ευημερίας στην Ανατ. Μεσόγειο

ΗΠΑ: Έκτακτο φόρο στις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου θα εισηγηθεί ο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Η Μόσχα χρησιμοποιεί «ως όπλο» τα τρόφιμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News