Business & Finance Δευτέρα 31/10/2022, 11:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ερντογάν: Η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη συμφωνία στα σιτηρά

Ερντογάν: Η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη συμφωνία στα σιτηρά

Η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τήρηση της συμφωνίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα παρά τη διστακτικότητα της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Ακόμη και εάν η Ρωσία φέρεται διστακτικά διότι δεν είχε τα ίδια οφέλη, θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τις προσπάθειές μας για να εξυπηρετήσουμε την ανθρωπότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες 40 επιθεωρήσεις πλοίων στην Κωνσταντινούπολη από μία ομάδα μελών της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών. Πριν την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία, οι επιθεωρήσεις πραγματοποιούνταν από τετραμερείς ομάδες, συμπεριλαμβανομένων Ρώσων και Ουκρανών.

Διαβεβαίωση από την Τουρκία για τις επιθεωρήσεις

Χθες το απόγευμα, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε πως οι επιθεωρήσεις θα συνεχίζονταν χθες και σήμερα. «Στο διάστημα αυτό κανένα πλοίο δεν θα αναχωρήσει από την Ουκρανία», προσέθεσε.

Το υπουργείο σημείωσε επίσης ότι ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ήταν σε διαβουλεύσεις με τους ομολόγους του για να επαναληφθεί αυτή η «επιτυχημένη» συμφωνία και τους υπενθύμισε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η εφαρμογή της «για όλη την ανθρωπότητα». Η Τουρκία ζήτησε από όλες τις πλευρές να αποφύγουν «προκλήσεις» που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συνέχιση της εφαρμογής της συμφωνίας.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

OΗΕ: Συμφωνία με Τουρκία και Ουκρανία για τον απόπλου 14 πλοίων με σιτηρά

Τουρκία: Συνεχίζονται «σήμερα και αύριο» οι επιθεωρήσεις πλοίων που μεταφέρουν σιτηρά

Στο προσκήνιο ξανά η επισιτιστική κρίση: Τι σημαίνει η κατάρρευση της συμφωνίας για τα σιτηρά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News