Business & Finance Τρίτη 29/12/2020, 20:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναπροσαρμόζει τα σχέδια για τις οθόνες της η Samsung 

Αναπροσαρμόζει τα σχέδια για τις οθόνες της η Samsung 

Η παραμονή των ανθρώπων στα σπίτια τους ελέω του κορωνοϊού και η οικιακή ψυχαγωγία στην οποία είναι αναγκασμένοι να επιδοθούν, επέφερε αύξηση στη ζήτηση για οθόνες και τηλεοράσεις, μια εξέλιξη που ανάγκασε τον κολοσσό ηλεκτρονικών ειδών Samsung να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή σχεδίων.

Σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, η νοτιοκορεατική εταιρεία θα επεκτείνει την παραγωγή των πάνελς για τις οθόνες υγρών κρυστάλλων (LCD) σε τηλεοράσεις και υπολογιστές, ανατρέποντας εξολοκλήρου τον αρχικό σχεδιασμό τον οποίο ανακοίνωσε τον Μάρτιο και βάσει του οποίου, θα σταματούσε την παραγωγή τους στο τέλος του τρέχοντος τους για να επικεντρωθεί σε πιο προηγμένη τεχνολογία.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η θυγατρική Samsung Display ο χρονικός ορίζοντας της επέκτασης της παραγωγής θα εξαρτηθεί από την κερδοφορία και τις συνθήκες της αγοράς. 

Η απόφαση δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς η εταιρεία ήδη από τον Οκτώβριο είχε δείξει τις προθέσεις της, δηλώνοντας ότι εξετάζει μια «βραχυπρόθεσμη» παράταση της παραγωγής αυτού του τύπου πάνελς.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό όμιλο ενημέρωσης IT Chosun ο οποίος επικαλείται ανώνυμες πηγές, η παραγωγή θα παραταθεί κατά ένα έτος μετά από αίτημα του αρμόδιου τμήματος της Samsung.

Το «μένουμε σπίτι», προκάλεσε άνοδο 30% σε τριμηνιαία βάση στην παγκόσμια ζήτηση πάνελς κατά το γ ΄ τρίμηνο του έτους, εξαιτίας των αυξημένων πωλήσεων των τηλεοράσεων και των φορητών υπολογιστών, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών στον κλάδο τεχνολογίας, TrendForce.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η αδυναμία της αύξησης της παραγωγής των Κινέζων κατασκευαστών LCD, είναι πιθανό να επιδεινώσει τις προοπτικές της προσφοράς το επόμενο έτος.

Η Samsung παρασκευάζει πάνελς για οθόνες LCD τόσο στη Νότια Κορέα όσο και στην Κίνα, ωστόσο στις αρχές του τρέχοντος έτους πούλησε το μεγαλύτερο μέρος της μονάδας παραγωγής που διέθετε στην κινεζική πόλη Σουτσόου, στην China Star Optoelectronics, θυγατρική της TCL Technology Group.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News