Business & Finance Κυριακή 30/10/2022, 11:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Ο’ Λίρι προειδοποιεί: Η Ryanair εκτός Ιρλανδίας αν επανέλθουν οι κανόνες των 70s

Ο Ο’ Λίρι προειδοποιεί: Η Ryanair εκτός Ιρλανδίας αν επανέλθουν οι κανόνες των 70s

«Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Ιρλανδοί, αλλά δεν θα πέθαινα κιόλας γι’ αυτό», δήλωσε ο Μάικλ Ο’ Λίρι, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, απειλώντας ότι η αεροπορική θα αποχωρήσει από την έδρα της στην Ιρλανδία, εάν αναλάβει την εξουσία το Σιν Φέιν. Πρόκειται για το αριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της χώρας, το οποίο απέκτησε προβάδισμα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

O Ο’ Λίρι, χάρη στον οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία της Ryanair, δήλωσε ότι το Σιν Φέιν είναι «οικονομικά αγράμματο» και συνεπώς εάν αποφασίσει να «σαχλαμαρίσει» με τους ανταγωνιστικούς εταιρικούς φόρους στη χώρα, η Ryanair θα αποχωρήσει. «Πολύ πιθανό να εξετάσουμε την μετακίνηση των κεντρικών μας γραφείων εκτός Ιρλανδίας. Εάν ο φορολογικός συντελεστής των εταιρειών αρχίσει να αλλάζει από μία κυβέρνηση του Σιν Φέιν τότε ναι, θα φύγουμε. Δεν θα δυσκολευτούμε να φύγουμε».

«Θεωρούμε ότι είμαστε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό success story. Είμαστε η νούμερο ένα εταιρεία στις περισσότερες χώρες που λειτουργούμε. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Ιρλανδοί, αλλά δεν θα πέθαινα κιόλας γι’ αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ο’ Λίρι, προβλέποντας πως στην περίπτωση αύξησης του φορολογικού συντελεστή όλοι θα φύγουν εκτός Ιρλανδίας. 

Οικονομικά αγράμματοι

Παρότι το 2020 έγιναν δεσμεύσεις για διατήρηση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων στο 12,5%, πολλές εταιρείες φοβούνται πως στις εκλογές του 2025, αυτό θα αλλάξει.

«Όταν θα έχουμε εκλογές σε δύο χρόνια, θεωρείται ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση του Σιν Φέιν. Είναι οικονομικά αγράμματοι. Ωστόσο, με τον τρόπο με τον οποίο η ιρλανδική κυβέρνηση ξοδεύει χρήματα, μπορεί να μην υπάρχουν άλλα χρήματα να ξοδευτούν», τόνισε ο Ο’ Λίρι.

«Το Σιν Φέιν υποστηρίζει τις ίδιες πολιτικές των Εργατικών από τη δεκαετία του 1970. Φορολόγηση των πλουσίων. Αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή στον φόρο εισοδήματος, όπου όλοι θα φεύγουν από τη χώρα μαζικά», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκκεντρικός Ο’ Λίρι τασσόταν δημοσίως εναντίον του Μπόρις Τζόνσον, αλλά έχει δηλώσει αισιόδοξος για τη θητεία του Ρίσι Σούνακ, τον οποίο θεωρεί «βελτίωση σε σχέση με τους τελευταίους…δύο». «Είμαι αισιόδοξος σε λογικά επίπεδα ότι θα υπάρξει κάποιου είδους κοινή λογική, επιτέλους», δήλωσε. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Telegraph

Διαβάστε επίσης:

Μια νέα συμφωνία με την Ελλάδα αναζητάει τώρα η Ryanair

Ryanair: Ξεχάστε τα εισιτήρια του ενός και των δέκα ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News