Business & Finance Παρασκευή 28/10/2022, 15:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Big Oil: Exxon και Chevron έβγαλαν κέρδη 30 δισ. δολαρίων από την ενεργειακή κρίση

Big Oil: Exxon και Chevron έβγαλαν κέρδη 30 δισ. δολαρίων από την ενεργειακή κρίση

Κέρδη άνω των 30 δισ. δολαρίων έβγαλαν μαζί οι Exxon Mobil και Chevron, καθώς οι πολιτικοί επικρίνουν τις εταιρείες του λεγόμενου Big Oil για τα τεράστια κέρδη τους, την ώρα που οι καταναλωτές πασχίζουν υπό το βάρος της ενεργειακής ακρίβειας και του υψηλού πληθωρισμού.

Η Exxon ανακοίνωσε τα υψηλότερα κέρδη στα 152 χρόνια της ιστορίας της και η Chevron το δεύτερο καλύτερο τρίμηνό της, καθώς η ζήτηση και οι τιμές του φυσικού αερίου αυξάνονται.

Ισχυρά αποτελέσματα εμφάνισαν οι πετρελαϊκές Shell και TotalEnergies και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αυτή την εβδομάδα.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, τα θετικά αποτελέσματα της αμερικανικής βιομηχανίας πετρελαίου έρχονται σε αντίθεση με εκείνα των γιγάντων της τεχνολογίας. Όπως φαίνεται, τα  εμπορεύματα που βγαίνουν από τις πετρελαιοπηγές, τα διυλιστήρια και τα εργοστάσια χημικών είναι πιο ανθεκτικά στον πληθωρισμό και την ύφεση από τα έσοδα εταιρειών όπως η Alphabet.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Exxon ξεπέρασε την μητρική του Facebook, Meta Platforms, σε κεφαλαιοποίηση και πλέον έχει επιστρέψει στις 10 top μετοχές του S&P 500, για πρώτη φορά από το 2019. Η μετοχή άγγιξε ιστορικό υψηλό αυτή την εβδομάδα και έχει εκτιναχθεί πάνω από 70% φέτος.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Shell: Στα 9,45 δισ. δολάρια τα κέρδη του γ΄ τριμήνου

JPMorgan: Στα 150 δολάρια οι τιμές πετρελαίου το 2023 – Με ύφεση στα 80 δολάρια

Παγκόσμια Τράπεζα: Aναμένει μείωση 11% των τιμών ενέργειας το 2023

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News