Business & Finance Πέμπτη 27/10/2022, 09:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Credit Suisse: Αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. φράγκων και χιλιάδες απολύσεις

Credit Suisse: Αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. φράγκων και χιλιάδες απολύσεις

Αύξηση κεφαλαίων 4 δισ. ελβετικών φράγκων και χιλιάδες απολύσεις περιλαμβάνει το στρατηγικό σχέδιο της Credit Suisse για την επιστροφή της στην κερδοφορία.

Η ελβετική τράπεζα θα πραγματοποιήσει δύο αυξήσεις κεφαλαίων, συνολικού ύψους 4,1 δισ. δολαρίων, ενώ θα διαχωρίσει το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής, δημιουργώντας μια ξεχωριστή εταιρεία συμβουλευτικής και αγορών που θα αναβιώσει το όνομα First Boston.

Πρόκειται για μία προσπάθεια για την ανάκαμψη της Credit Suisse, αφότου οι μεγάλες ζημιές και η διοικητική κρίση θόλωσαν το προφίλ της ως μιας εκ των τραπεζών με το μεγαλύτερο πρεστίζ στην Ευρώπη.

Ο CEO Ulrich Koerner μίλησε για μια ιστορική στιγμή για την τράπεζα, καθώς η Credit Suisse προχωρά στην μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στην πρόσφατη ιστορία της, προστατεύοντας παράλληλα το τμήμα διαχείρισης πλούτου, από το οποίο και κρέμεται το μέλλον της.

Το σχέδιο προβλέπει εκτός από την απόσχιση του συμβουλευτικού τμήματος και του leveraged finance σε μία μονάδα που θα ονομαστεί Credit Suisse First Boston, και 2.700 απολύσεις το τέταρτο τρίμηνο, με το συνολικό προσωπικό της τράπεζας να μειώνεται από τα 52.000 άτομα στα 43.000 άτομα έως το 2025.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ζημιές 4,034 δισ. φράγκων για το τρίτο τρίμηνο, έναντι των 567,93 εκατ. που περίμεναν οι αναλυτές και έναντι κερδών 434 εκατ. φράγκων πέρυσι.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Είναι η Credit Suisse η… ευρωπαϊκή Lehman Brothers;

Credit Suisse: «Φουρτούνα» με ανησυχίες για τη στρατηγική του νέου CEO

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News