Business & Finance Τρίτη 29/12/2020, 18:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιορίζει τα δικαιώματα ψήφου των Βρετανών μετόχων της η Ryanair 

Περιορίζει τα δικαιώματα ψήφου των Βρετανών μετόχων της η Ryanair 

Τα δικαιώματα ψήφων των Βρετανών μετόχων της θα περιορίσει η Ryanair από την 1η Ιανουαρίου του 2020, όπως επιβεβαίωσε σήμερα Τρίτη η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, στην προσπάθειά της να διασφαλίσει ότι η μετοχική της σύνθεση απαρτίζεται κυρίως από Ευρωπαίους επενδυτές, ούτως ώστε να διατηρήσει τα πλήρη δικαιώματα και την αδειοδότηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα σχέδια για περιορισμό των Βρετανών μετόχων εγκρίθηκε από την εταιρεία πέρυσι και έγινε αντικείμενο συζήτησης αναφορικά με τους όρους της τελικής συμφωνίας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε. για την μετά Brexit εποχή, η οποία και σφραγίσθηκε την περασμένη εβδομάδα. 

«Οι Ειδοποιήσεις των Περιορισμένων Μετοχών θα εκδοθούν για τους εγγεγραμμένους κατόχους κάθε Περιορισμένης Μετοχής, διευκρινίζοντας ότι οι κάτοχοι αυτών των μετοχών δεν θα έχουν το δικαίωμα να παρίστανται, να συμμετέχουν ή να ψηφίζουν σε οποιαδήποτε γενική συνέλευση της Εταιρείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ryanair.

«Αυτές οι συνθήκες θα παραμείνουν έως ότου το δ. σ. της εταιρείας ορίσει ότι η ιδιοκτησία και ο έλεγχος της εταιρείας είναι σε τέτοιο σημείο, ώστε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις άδειες που κατέχουν οι θυγατρικές της εταιρείας», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, όπου επίσης επισημαίνεται στους Βρετανούς υπηκόους όπως και σε εκείνους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα τους επιτρέπεται να αποκτούν κοινές ονομαστικές μετοχές. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι το 55% του μετοχικού της κεφαλαίου διακρατούταν από μετόχους εντός της Ε.Ε., ενώ το ποσοστό των Βρετανών μετόχων ήταν στο 20%, με τον επικεφαλής οικονομικών της εταιρείας Νιλ Σόραχαν να υποστηρίζει τότε ότι ανέμενε το ήμισυ εξ αυτών να μετοικήσουν σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ε.Ε. χωρίσουν με επεισοδιακό τρόπο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News