Business & Finance Τετάρτη 26/10/2022, 09:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Βασσάλου (Goldman Sachs) στο Money Pod: Κλιματική αλλαγή… στις αγορές

Μ. Βασσάλου (Goldman Sachs) στο Money Pod: Κλιματική αλλαγή… στις αγορές

Την εκτίμηση ότι η νομισματική πολιτική δεν θα αντιστραφεί εκ νέου προτού ο πληθωρισμός προσεγγίσει το επίπεδο του 3-3,5% εκφράζει στο The Money Pod η Μαρία Βασσάλου, αναπληρώτρια επικεφαλής Επενδύσεων της Goldman Sachs, στον τομέα πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων. Τονίζει δε ότι θα πάρει χρόνο να δούμε ξανά μια περίοδο ομαλής ανόδου των χρηματιστηρίων.

Η κ. Βασσάλου, η οποία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια θεσμικών επενδυτών, χαρακτηρίζει υπερβολικό τον συνδυασμό ενισχυμένης νομισματικής πολιτικής και εκτεταμένης δημοσιονομικής χαλάρωσης τα προηγούμενα χρόνια, εξ ου και οι κεντρικές τράπεζες σε ΗΠΑ και Ευρώπη επιλέγουν τώρα να κινηθούν επιθετικά, μειώνοντας τις προσδοκίες γύρω από τις τιμές.

Η ίδια θεωρεί ότι σήμερα είναι καλύτερα τοποθετημένες οι τράπεζες, οι οποίες δεν συνιστούν την κύρια πηγή ρίσκου, σε σύγκριση με προηγούμενες κρίσεις. Επιπλέον, σημειώνει ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων μειώνουν την έκθεση σε μετοχές και πιστώσεις, και αυξάνουν τη διαθέσιμη ρευστότητα, τονίζοντας ότι μετά από κάθε κρίση εμφανίζονται πολλές ευκαιρίες.

Σύμφωνα με την κ. Βασσάλου, θα είναι δύσκολο να αποφύγει την ύφεση η Ευρώπη, η οποία μπροστά στην τρέχουσα γεωπολιτική κρίση βρίσκεται ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, με υψηλή ενεργειακή εξάρτηση. Όπως είπε, το εύρος της ύφεσης στην Ευρώπη θα καθορίσει και το σενάριο μιας ύφεσης και στην Ελλάδα.

«Η αποτυχία δεν μπορεί να συνιστά καταδίκη εφ’ όρου ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τη σημασία η Ελλάδα να προσφέρει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αναδιοργανώνονται και να εισέρχονται εκ νέου στην οικονομία όταν αποτυχαίνουν.

Ακούστε εδώ το αντίστοιχο επεισόδιο του επιχειρηματικού και οικονομικού podcast της Καθημερινής, The Money Pod.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News