Business & Finance Τρίτη 25/10/2022, 12:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ύφεση σε ΗΠΑ και Ευρώπη βλέπουν οι CEOs των JP Morgan, Goldman Sachs

Ύφεση σε ΗΠΑ και Ευρώπη βλέπουν οι CEOs των JP Morgan, Goldman Sachs

Μια ύφεση στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη γίνεται όλο και πιο πιθανή, δήλωσαν ο CEO της JP Morgan, Jamie Dimon και ο CEO της Goldman Sachs, David Solomon. 

Ο Solomon προέβλεψε σημαντική σύσφιγξη των οικονομικών συνθηκών το επόμενο διάστημα, καθώς η Fed ανεβάζει τα επιτόκια. «Όταν υπάρχει ένα οικονομικό σενάριο όπου ο πληθωρισμός έχει ριζώσει στην οικονομία, είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγουμε από αυτό χωρίς μια πραγματική οικονομική επιβράδυνση», είπε ο επικεφαλής της Goldman Sachs, μιλώντας στο συνέδριο Future Investment Initiative που πραγματοποιείται στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Ο Dimon, από την πλευρά του, ανησυχεί περισσότερο για τις γεωπολιτικές εξελίξεις. «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις γύρω από τη Ρωσία και την Ουκρανία, την Αμερική και την Κίνα, τις σχέσεις με τον δυτικό κόσμο. Αυτό είναι για εμένα πολύ πιο ανησυχητικό από το εάν θα υπάρξει μια ήπια ή ελαφρώς σοβαρή ύφεση», τόνισε ο τραπεζίτης της JP Morgan. 

Ο κόσμος βρίσκεται σε περίοδο αλλαγών 

Ο CEO της Goldman Sachs είπε επίσης ότι ο κόσμος βιώνει μία περίοδο αλλαγών, είτε στην τεχνολογία ή στις νομισματικές πολιτικές. 

«Η οικονομία της καινοτομίας είναι ζωντανή. Η πρόοδος που γίνεται σε πολλά διαφορετικά μέτωπα, είτε είναι η τεχνητή νοημοσύνη ή η κβαντική είτε η ιατρική τεχνολογία και οι εξελίξεις στην υγεία θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο ζούμε», είπε. 

«Βιώνουμε μία αλλαγή, έπειτα από μία πολύ μακρά περίοδο όπου ο κόσμος –τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική- δούλευε με έναν συγκεκριμένο τρόπο». 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ευρωπαϊκές αγορές: Τη χειρότερη χρονιά από το 2008 βλέπουν Goldman Sachs, BofA

Fitch: Οι ΗΠΑ οδεύουν προς ήπια ύφεση

BofA: Όλοι βλέπουν ύφεση στην Ευρώπη, αλλά ποντάρουν στις μετοχές 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News