Business & Finance Τρίτη 25/10/2022, 10:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fosun: Πουλά περιουσιακά στοιχεία έως 11 δισ. δολαρίων

Fosun: Πουλά περιουσιακά στοιχεία έως 11 δισ. δολαρίων

Περιουσιακά στοιχεία αξίας έως και 11 δισ. δολαρίων σκοπεύει να ρευστοποιήσει στους επόμενους 12 μήνες η Fosun, στο πλαίσιο των προσπαθειών για ενίσχυση του ισολογισμού, αλλά και της επενδυτικής εμπιστοσύνης.

Αυτά ανέφερε χθες σε αναλυτές ο κινεζικός κολοσσός, τονίζοντας παράλληλα ότι προσπαθεί να εστιάσει στον κλάδο των μη βασικών καταναλωτικών προϊόντων. Για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο σκοπεύει να ρευστοποιήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας από 50 έως 80 δισ. γουάν από τους κλάδους χαμηλότερης προτεραιότητας. Ενδεικτικά, η εταιρεία θεωρεί πως πρώτης προτεραιότητας είναι οι τομείς της φαρμακοβιομηχανίας, του λιανεμπορίου και του τουρισμού, αλλά και της ασφάλισης.

Σημειώνεται ότι ο κινεζικός κολοσσός, ο οποίος δραστηριοποιείται σε μία ευρεία γκάμα κλάδων από την αλυσίδα τουριστικών θερέτρων Club Med μέχρι τον γαλλικό οίκο μόδας Lanvin, έχει βρεθεί υπό το μικροσκόπιο των επενδυτών αφότου η Moοdy’s δημοσίευσε τον Ιούνιο έκθεση σχετικά με τη δυσκολία χρηματοδότησής της. Μάλιστα, ο οίκος αξιολόγησης προειδοποίησε για το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης, λόγω «αυξημένου κινδύνου αναχρηματοδότησης», ενώ αυτή την εβδομάδα η Fosun δήλωσε ότι έχει ενημερώσει την Moody’s για διακοπή των υπηρεσιών αξιολόγησης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Στο 3,9% η ανάπτυξη – Πάνω από τις προβλέψεις

Κίνα: Το «εργοστάσιο του πλανήτη» σκόνταψε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News