Business & Finance Δευτέρα 24/10/2022, 11:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλήγμα 110 δισ. στην τσέπη του Μασκ – Παραμένει ο πλουσιότερος με διαφορά

Πλήγμα 110 δισ. στην τσέπη του Μασκ – Παραμένει ο πλουσιότερος με διαφορά

Τουλάχιστον 110 δισ. δολάρια έχουν «διαγραφεί» από την προσωπική περιουσία του Ελον Μασκ τον τελευταίο χρόνο, ιδίως λόγω της μεγάλης διολίσθησης στη μετοχή της Tesla. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και με μεγάλη διαφορά.

Ειδικότερα, η περιουσία του Μασκ άγγιξε το υψηλό των 320 δισ. δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021, αλλά σύμφωνα με το Forbes, την περασμένη εβδομάδα η περιουσία του, η οποία συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τη μετοχή της Tesla, βρίσκεται περίπου στα 209 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Tesla έχει υποχωρήσει κατά 46% από τον Ιανουάριο, ενώ την περασμένη Παρασκευή έκλεισε στα 214 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να φτάνει τα 672 δισ. δολάρια, από το 1 τρισ. δολάρια που άγγιξε πέρυσι τον Οκτώβριο. Ο Μασκ, αφότου πούλησε αρκετές μετοχές του στην εταιρεία, τώρα έχει στην κατοχή του 155 εκατ. μετοχές της Tesla, δηλαδή μερίδιο περίπου 15%.

Η συνολική του περιουσία έχει συρρικνωθεί κατά τουλάχιστον 45% σε λιγότερο από έναν χρόνο και κατά 28 δισ. δολάρια μόνο αυτό τον μήνα, αλλά εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο. Ενδεικτικά, η περιουσία του ξεπερνά κατά περίπου 80 δισ. δολάρια την περιουσία του Μπιλ Γκέιτς και κατά 71 δισ. του Τζεφ Μπέζος. Μάλιστα, τα 110 δισ. που έχασε τον τελευταίο χρόνο είναι περισσότερα από τη συνολική περιουσία του Σέργκει Μπριν, συνιδρυτή της Google.

Η συμφωνία που του κόστισε

Πέρυσι και στην αρχή του έτους, ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας περίπου 31 δισ. δολαρίων, ώστε να μπορέσει να στηρίξει την εξαγορά της Twitter έναντι της αρχικής προσφοράς των 44 δισ. δολαρίων. Το Forbes στον υπολογισμό της περιουσίας του συμπεριέλαβε τα 31 δισ. δολάρια στην περιουσία του, αφαιρώντας τους φόρους, καθώς η συμφωνία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Σημειώνεται ότι από την ανακοίνωση του «επεισοδιακού» σχεδίου εξαγοράς της Twitter τον Απρίλιο, η μετοχή της Tesla και κατά συνέπεια η περιουσία του δισεκατομμυριούχου άρχισαν να δέχονται ισχυρά πλήγματα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Η μετοχή της Tesla είναι χαμηλά για τον Μασκ: Έρχεται το πρώτο buyback;

Ζάκερμπεργκ: Μία κακή χρονιά και έπεσε στην 20ή θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη

Πώς το Twitter ανάγκασε τον Mr Louis Vuitton να πουλήσει το τζετ του

Φάκελοι με λεφτά, ιδιωτικά νησιά και σκάνδαλα: Μην ζηλεύετε την πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News