Business & Finance Δευτέρα 24/10/2022, 08:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Στο 3,9% η ανάπτυξη – Πάνω από τις προβλέψεις

Κίνα: Στο 3,9% η ανάπτυξη – Πάνω από τις προβλέψεις

Ανάπτυξη 3,9% εμφάνισε η οικονομία της Κίνας κατά το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ανακάμπτοντας με ρυθμό ταχύτερο από τον αναμενόμενο. Ωστόσο, οι αυστηροί περιορισμοί κατά του Covid-19 και οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση σημαίνουν ότι η ανάπτυξη κινείται ακόμα πολύ χαμηλότερα από τον  επίσημο στόχο του Πεκίνου για το σύνολο του έτους.

Οι αναλυτές περίμεναν ανάπτυξη 3,4% για το τρίτο τρίμηνο. Οι δημοσκοπήσεις τοποθετούν την πρόβλεψη για την ανάπτυξη ολόκληρου του έτους μεταξύ 3,2% και 3,4% το 2022, πολύ χαμηλότερα από τον επίσημο στόχο του 5,5%, σηματοδοτώντας την ασθενέστερη ανάπτυξη της Κίνας εδώ και τέσσερις δεκαετίες (εξαιρουμένου του 2020 όταν μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας είχε κλείσει λόγω της πανδημίας).

Η στρατηγική της Κίνας για μηδενικά κρούσματα  Covid που επιβαρύνει την εγχώρια κατανάλωση, σε συνδυασμό με την κρίση στον τομέα των ακινήτων, επισκιάζουν τις προοπτικές της οικονομίας.

Οι πωλήσεις ακινήτων μειώνονται πλέον σε ολόκληρη τη χώρα, αφήνοντας πολλούς κατασκευαστές να δυσκολεύονται και ορισμένους ιδιοκτήτες να αρνούνται να πληρώσουν τα στεγαστικά δάνειά τους για ημιτελή σπίτια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Κίνα: Το «εργοστάσιο του πλανήτη» σκόνταψε

«Κλειστή» η Κίνα: Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ξανασκέφτονται τα σχέδιά τους

Κίνα: Goldman Sachs και Nomura κατεβάζουν την πήχυ της ανάπτυξης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News