Business & Finance Παρασκευή 21/10/2022, 11:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μετοχή της Tesla είναι χαμηλά για τον Μασκ: Έρχεται το πρώτο buyback;

Ο Μασκ βλέπει «μία πιθανή διαδρομή για την Tesla, ώστε να αξίζει περισσότερο από την Apple και την Saudi Aramco μαζί»

Η μετοχή της Tesla είναι χαμηλά για τον Μασκ: Έρχεται το πρώτο buyback;

Ετοιμασίες για την πρώτη επαναγορά μετοχών στην ιστορία της φαίνεται να κάνει η Tesla, με τον Έλον Μασκ να αναφέρει ότι η αξία των μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι πολύ χαμηλή.

Στο πλαίσιο της ανάλυσης των οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, ο Μασκ εξήγησε στους αναλυτές ότι η εταιρεία αναζητά «τη σωστή διαδικασία για την πραγματοποίηση της επαναγοράς μετοχών» αξίας από 5 δισ. δολαρια έως 10 δισ. δολάρια.

Οι φήμες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας εκ των κορυφαίων μετόχων της Tesla ανήρτησε στο Twitter ότι η εταιρία πρέπει να προβεί σε επαναγορά, ώστε να ανεβάσει την τιμή. Ο Μασκ απάντησε ότι λαμβάνει υπ’ όψιν το σχόλιό του.

Αυτή την εβδομάδα, όμως, επιβεβαίωσε τις φήμες, λέγοντας στους αναλυτές: «θα πραγματοποιήσουμε μία ουσιώδη επαναγορά μετοχών. Ακόμη κι αν το επόμενο έτος είναι πολύ δύσκολο, θα εξακολουθούμε να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία επαναγορά από 5 δισ. έως 10 δισ. δολαρίων». Εάν κινηθεί προς τα 10 δισ. δολάρια, τότε θα αφορά στην αγορά 46 εκατ. μετοχές περίπου.

Το όραμα του Μασκ

Οι εταιρείες ξεκινούν συνήθως προγράμματα επαναγοράς μετοχών, όταν θέλουν να διοχετεύσουν επιπλέον μετρητά, όταν προσπαθούν να διαμορφώσουν καλύτερα αποτελέσματα σε κέρδη ανά μετοχή μειώνοντας τον αριθμό τους ή όταν θεωρούν ότι οι μετοχές τους έχουν χαμηλή αξία. Στην περίπτωση της Tesla, η εταιρεία εξακολουθεί να επενδύει αδρά σε πρότζεκτ κι ανάπτυξη οχημάτων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις το τρίτο τρίμηνο. Ωστόσο, στο μυαλό του Μασκ παραμένει η κεφαλαιοποίηση.

Μάλιστα, αυτή την εβδομάδα έκανε μία υψηλότατη πρόβλεψη για την κεφαλαιοποίηση της Telsa, λέγοντας ότι βλέπει «μία πιθανή διαδρομή, ώστε να αξίζει περισσότερο από την Apple και την Saudi Aramco μαζί». Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί το όραμα του Mask, η κεφαλαιοποίηση της Tesla θα ξεπεράσει τα 4 τρισ. δολάρια, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Tesla βρίσκεται κοντά στα 207 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει περίπου 50% από το ιστορικό υψηλό του περασμένου Νοεμβρίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Tesla: Νέα υποχώρηση των μετοχών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου

Tesla: Απογοήτευσαν οι πωλήσεις – «Επική» χρονιά βλέπει ο Elon Musk

Ιδού η «απάντηση» της Mercedes στην Tesla

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News