Business & Finance Παρασκευή 21/10/2022, 10:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Το «εργοστάσιο του πλανήτη» σκόνταψε

Κίνα: Το «εργοστάσιο του πλανήτη» σκόνταψε

Η μεγαλύτερη μεταποιητική δύναμη στον κόσμο, αυτή της Κίνας, έχει αρχίσει να χάνει τη δυναμική της απόρροια της πανδημίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC επικαλούμενο στοιχεία της εταιρείας καταγραφής οικονομικών στοιχείων για τις μεταφορές, MDS Transmodal.

Η πολιτική μηδενικών κρουσμάτων που έχει υιοθετήσει το Πεκίνο, έχει επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας τον κόσμο και κατ’ επέκταση της μεταποίησης.

Αποτέλεσμα, η παραγωγή να συρρικνώνεται εξαιτίας των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας και η Κίνα να χάνει μερίδια στην παγκόσμια αγορά σε κλάδους όπως της ένδυσης και της υπόδησης, των επίπλων και των ειδών ταξιδίων μεταξύ άλλων.

Κίνα: Το «εργοστάσιο του πλανήτη» σκόνταψε-1

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία της MDS Transmodal, σε κάποιες περιπτώσεις η μείωση του ποσοστού στα μερίδια της παγκόσμιας αγοράς είναι διψήφια.

«Η πολιτική μηδενικών κρουσμάτων της Κίνας επηρεάζει την παραγωγή και οι μεταποιητές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στο “εργοστάσιο του κόσμου”», δηλώνει χαρακτηριστικά η Αντονέλα Τεόντορο, ανώτερη σύμβουλος στη MDS Transmodal.

Από τη νέα αυτή τάξη πραγμάτων όπως είναι αναμενόμενο, κάποιοι βγαίνουν ωφελημένοι.

Κίνα: Το «εργοστάσιο του πλανήτη» σκόνταψε-2

Ωφελημένες, εμφανίζονται οι Βιετνάμ, Μπαγκλαντές και Μαλαισία, χώρες οι οποίες είδαν τα ποσοστά που τους αναλογούν στην παγκόσμια αγορά στους προαναφερόμενους κλάδους να αυξάνονται.

Κίνα: Το «εργοστάσιο του πλανήτη» σκόνταψε-3

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News