Business & Finance Πέμπτη 20/10/2022, 08:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tesla: Απογοήτευσαν οι πωλήσεις – «Επική» χρονιά βλέπει ο Elon Musk

Tesla: Απογοήτευσαν οι πωλήσεις – «Επική» χρονιά βλέπει ο Elon Musk

Κάτω από τις προβλέψεις της Wall Street διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις της Tesla για το τρίτο τρίμηνο, με τον Elon Musk να διαβεβαιώνει τους επενδυτές ότι η ζήτηση για τα αυτοκίνητα της εταιρείας του παραμένει ισχυρή.

Ο ίδιος απέδωσε το γεγονός ότι η Tesla παράγει περισσότερα αυτοκίνητα από ό,τι πουλάει στα προβλήματα στις μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν αρκετά καράβια, τρένα και φορτηγά για να μεταφέρουν τα αυτοκίνητα.

«Έχουμε εξαιρετική ζήτηση για το τέταρτο τρίμηνο και αναμένουμε να πουλήσουμε κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάζουμε για όσο μπορούμε να δούμε στο μέλλον», είπε στην διάρκεια τηλεδιάσκεψης. «Χτυπήστε ξύλο, φαίνεται ότι θα έχουμε ένα επικό τέλος της χρονιάς».

Η Tesla ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν στα 21,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για 22,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα κέρδη εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων αυξήθηκαν στα 1,05 δολάρια ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες της αγοράς για 1,01 δολάρια.

Η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 5,3% στη μετασυνεδρίαση της Wall Street, έχοντας χάσει το 37% της αξίας της φέτος. Η προσφορά ύψους 44 δισ. δολαρίων του Musk την εξαγορά του Twitter και οι ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας, υψηλότερο πληθωρισμό και αύξηση των επιτοκίων λειτουργούν αρνητικά για την Tesla.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News