Business & Finance Τρίτη 29/12/2020, 15:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Boeing 737 Max «ανοίγει» ξανά τα φτερά του στις ΗΠΑ 

Το Boeing 737 Max «ανοίγει» ξανά τα φτερά του στις ΗΠΑ 

Στους αιθέρες των ΗΠΑ θα πετάξει ξανά από σήμερα το αεροσκάφος 737 Max της Boeing, για πρώτη φορά μετά την καθήλωση στο έδαφος τον Μάρτιο του 2019 και τα δύο θανατηφόρα ατυχήματα, πραγματοποιώντας πτήση εσωτερικού για λογαριασμό της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας American Airlines.

Η πτήση είναι προγραμματισμένη να αναχωρήσει από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι για το Αεροδρόμιο ΛαΓκάρντια της Νέας Υόρκης και να επιστρέψει ξανά στο Μαϊάμι. 

Η Boeing επιδιώκει μετά τη σημερινή πτήση, να επεκτείνει σταδιακά τις υπηρεσίες με το συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους και σε άλλες πόλεις τις επόμενες εβδομάδες. Η United Airlines σχεδιάζει να εκτελέσει πτήσεις με 737 Max από τις 11 Φεβρουαρίου του 2021, ενώ από τη μεριά της η Southwest Airlines, έχει δηλώσει ότι έχει προγραμματίσει τις δικές της πτήσεις από το β ΄ τρίμηνο του επόμενου έτους.

Η βραζιλιάνικη Gol της οποίας ο στόλος ως επί το πλείστον απαρτίζεται από 737 Max, ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία που επανεκκίνησε πτήσεις με το συγκεκριμένο αεροσκάφος νωρίτερα αυτό τον μήνα και ακολούθησε η Grupo Aeromexico.Έκτοτε οι δύο εταιρείες έχουν πραγματοποιήσει περί των 250 πτήσεων, σύμφωνα με την εταιρεία Cirium. 

Τα 737 Max καθηλώθηκαν στο έδαφος μετά τα δύο δυστυχήματα -σε πτήση της Lion Air τον Οκτώβριο του 2018 και της Ethiopian Airlines τον Μάρτιο του 2019-, στα οποία έχασαν τη ζωή τους και οι 346 επιβαίνοντες. Βάσει των εκτιμήσεων των ειδικών, τα ατυχήματα προήλθαν διότι ενεργοποιήθηκε λανθασμένα το αυτόματο σύστημα πλοήγησης. 

Στο διάστημα αυτό η Boeing βελτίωσε το αυτόματο σύστημα πλοήγησης και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά στα αεροσκάφη, όπως και τα εκπαιδευτικά συστήματα για τους πιλότους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC, Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News