Business & Finance Τετάρτη 19/10/2022, 17:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπέζος: Καμπανάκι για ύφεση στις ΗΠΑ

Μπέζος: Καμπανάκι για ύφεση στις ΗΠΑ

Πληθαίνουν οι επιχειρηματίες και επικεφαλής οι οποίοι σημαίνουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και προειδοποιούν για δύσκολο μέλλον.

Σε χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter, ο τέως πρόεδρος και CEO της Amazon, συμφώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs, David Solomon, ο οποίος είχε μιλήσει νωρίτερα μέσα στην ημέρα για το ενδεχόμενο επέλασης ύφεσης. «Ναι, οι πιθανότητες σε αυτή την οικονομία σας λένε ότι να προετοιμαστείτε για τα δύσκολα», σχολίασε ο Μπέζος.

Ο CEO της Goldman Sachs, David Solomon, προειδοποίησε ότι η αμερικανική οικονομία ενδεχομένως να οδεύει προς ύφεση, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματικές αποφάσεις και οι επενδυτικές κινήσεις να καθίστανται δυσκολότερες.

«Νομίζω ότι είναι εποχή για να είμαστε επιφυλακτικοί και πιστεύω ότι εάν διοικείς μια επιχείρηση που στηρίζεται στο ρίσκο, είναι καιρός να είσαι πιο επιφυλακτικός», είπε ο Solomon μιλώντας στο CNBC.

«Νομίζω ότι πρέπει να περιμένεις ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη μεταβλητότητα στον ορίζοντα τώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι στα σίγουρα θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό σενάριο. Αλλά υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχουμε μια ύφεση στις ΗΠΑ», εξήγησε.

Τα μηνύματα των επικεφαλής

Ο CEO της JP Morgan έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι έπονται μεγάλα προβλήματα, ενώ πρόσφατα έκανε λόγο για μία κατάσταση «πολύ, πολύ σοβαρή», ενώ προέβλεψε ότι οι ΗΠΑ θα διολισθήσουν σε ύφεση στους επόμενους έξι μήνες.

Ωστόσο, ο CEO της Bank of America, Brian Moynihan, δήλωσε ότι τα στοιχεία των τραπεζικών καρτών και τα σχετικά δεδομένα δείχνουν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες έχουν διατηρηθεί σε καλά επίπεδα. «Στο τρέχον περιβάλλον, οι καταναλωτές είναι σχετικά καλά και ισχυροί», δήλωσε πρόσφατα. Ο ίδιος αναγνώρισε ότι οι προσπάθειες συγκράτησης του πληθωρισμού από τη Fed ενδέχεται να επιβραδύνουν τον ρυθμό ανάπτυξης, αλλά υπογράμμισε ότι οι καταναλωτές αντέχουν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Πάνω από τις προβλέψεις τα αποτελέσματα – Καμπανάκι Solomon για ύφεση

Ντίμον: Η Ευρώπη είναι ήδη σε ύφεση – Σε 6 με 9 μήνες στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Στο 100% η πιθανότητα ύφεσης, δείχνει το μοντέλο του Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News