Business & Finance Τρίτη 18/10/2022, 23:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Ανοδικά για δεύτερη μέρα με οδηγό Goldman, Lockheed και Salesforce

Wall Street: Ανοδικά για δεύτερη μέρα με οδηγό Goldman, Lockheed και Salesforce

Ανοδικά κινήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Τρίτη οι μετοχές στη Wall Street, καθώς τα σταθερά τριμηνιαία αποτελέσματα της Goldman Sachs και της Lockheed Martin μείωσαν τις ανησυχίες για αδύναμα κέρδη.

Η Goldman Sachs Group σημείωσε άνοδο μετά την αναφορά μικρότερης από την αναμενόμενη πτώση των τριμηνιαίων κερδών, καθώς η ενίσχυση των καθαρών εσόδων από τόκους μείωσε το πλήγμα από την επιβράδυνση της επενδυτικής τραπεζικής.

Η Lockheed Martin ανέβηκε όταν δημοσίευσε υψηλότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία έσοδα και διατήρησε την προοπτική εσόδων του 2022. Τα κέρδη συνέβαλαν στην άνοδο του δείκτη S&P ο οποίος έκλεισε με τις καλύτερες επιδόσεις από τους 11 κύριους κλάδους.

Ο S&P 500 κέρδισε 42,03 μονάδες ή 1,14%, για να κλείσει στις 3.719,98 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 96,60 μονάδες ή 0,90% στις 10.772,40 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 337,98 μονάδων ή 1,12%, στις 30.523,80 μονάδες.

«Οι τράπεζες ήταν καλές… θα δούμε αν κάποιες από τις υπόλοιπες, πιο ευαίσθητες στον καταναλωτή, μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις του κόστους τους, μήπως σταμάτησαν να τις περνούν, αλλά ναι, οι επενδυτές ελπίζουν σε κάτι καλύτερο». δήλωσε ο Joe Saluzzi, συν-διευθυντής διαπραγμάτευσης στην Themis Trading στο Chatham, New Jersey.

«Πρέπει να δούμε περισσότερα από τα δεδομένα των κερδών, πρέπει να δούμε περισσότερα από τα δεδομένα που θα καταρρίψουν τον πληθωρισμό και τότε μπορείτε να ξεκινήσετε το ράλι σας, μέχρι τότε νομίζω ότι όλοι θα έλεγαν ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα ράλι ως ύποπτα».

Οι αναλυτές αναμένουν τώρα για τις εταιρείες του S&P 500 μόλις 2,8% τριμηνιαία αύξηση των κερδών από πέρυσι, πολύ χαμηλότερη από την αύξηση 11,1% που αναμενόταν στις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Επίσης, ώθηση έδωσε η άνοδος των μετοχών της Salesforce μετά από αναφορά των μέσων ενημέρωσης ότι ο ακτιβιστής επενδυτής Starboard Value LP έχει αποκτήσει μερίδιο στην εταιρεία λογισμικού για επιχειρήσεις.

Οι μετοχές σημείωσαν μείωσε στα κέρδη αργά στη συνεδρίαση μετά από μια αναφορά ότι η Apple μειώνει την παραγωγή του iPhone 14 Plus λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη των αποστολών.

Η επιθετική πορεία αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας μπορεί να έχει αρχίσει να συρρικνώνει την αγορά εργασίας. Η Microsoft, άλλαξε ελάχιστα μετά από μια αναφορά ότι απολύει λιγότερους από 1.000 υπαλλήλους αυτή την εβδομάδα, καθιστώντας την πιο πρόσφατη αμερικανική. εταιρεία τεχνολογίας που περικόπτει θέσεις εργασίας ή καθυστερεί τις προσλήψεις εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

Η πορεία της Fed έχει αφήσει πολλούς επενδυτές να ανησυχούν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση κάνοντας ένα λάθος πολιτικής και αυξάνοντας υπερβολικά τα επιτόκια. Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν συγχρονιστεί σε μεγάλο βαθμό στα σχόλια σχετικά με την ανάγκη ελέγχου του πληθωρισμού.

Έκθεση ανέφερε ότι ο οίκος αξιολόγησης Fitch μείωσε τις προβλέψεις για ανάπτυξη στις ΗΠΑ για φέτος και το επόμενο έτος και επρόκειτο να προειδοποιήσει ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed και ο πληθωρισμός θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση αντίστοιχη του 1990.

Ωστόσο, τα οικονομικά στοιχεία την Τρίτη έδειξαν ότι ο μεταποιητικός τομέας παραμένει σε λογικές βάσεις παρά τις κινήσεις της Fed, οι οποίες όμως φαίνεται να επιβαρύνουν έντονα την αγορά κατοικίας.

Το Netflix έχασε έδαφος πριν από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μετά το κλείσιμο της αγοράς, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στον αριθμό των συνδρομητών της εταιρείας, ο οποίος φαίνεται να μειώνεται το τρίτο τρίμηνο.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News