Business & Finance Τρίτη 18/10/2022, 17:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Κίνδυνος για ελλείψεις στη μπύρα ενόψει Μουντιάλ 

Βρετανία: Κίνδυνος για ελλείψεις στη μπύρα ενόψει Μουντιάλ 

Αντιμέτωπη με ελλείψεις στο αλκοολούχο ποτό με τη μεγαλύτερη κατανάλωση, τη μπύρα, βρίσκεται αντιμέτωπη η Μεγάλη Βρετανία λίγες μόλις εβδομάδες πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. 

Συγκεκριμένα, σχεδόν 1.000 εργαζόμενοι στην GXO Logistics, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 40% των παραδόσεων μπύρας στη Βρετανία, σχεδιάζουν απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου καθώς υπάρχουν διαφωνίες στο θέμα των αμοιβών, όπως αναφέρει με δήλωσή του σήμερα Τρίτη το σωματείο Unite.

Μπορεί η επίσημη έναρξη του Μουντιάλ να είναι προγραμματισμένη για τις 20 Νοεμβρίου, ωστόσο για τις παμπ και άλλους χώρους εστίασης η απεργία σημαίνει ότι θα δυσκολευθούν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες προμήθειες ενόψει της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης σε επίπεδο εθνικών ομάδων.  

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα δυσκολέψουν τις παμπ και άλλους χώρους να γεμίσουν τα κελάρια τους πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο», επισημαίνει το σωματείο Unite, προσθέτοντας ότι θα προγραμματιστούν περισσότερες απεργίες εάν χρειαστεί. 

Από τη μεριά της, η GXO με email που απέστειλε στο Bloomberg, αναφέρει ότι έχει θεσπίσει σχέδια ούτως ώστε να συνεχίσει τη δραστηριότητά ρτης και να διασφαλίσει ότι οι πελάτες είναι επαρκώς εφοδιασμένοι και ότι θα ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος στους καταναλωτές.

Οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της Anheuser-Busch InBev στο Σαμλεσμπέρι θα πραγματοποιήσουν επίσης απεργία από τις 22 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε το συνδικάτο GMB σε ξεχωριστή δήλωση, επικαλούμενο την κατάρρευση των μισθολογικών διαπραγματεύσεων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News