Business & Finance Τρίτη 18/10/2022, 14:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sachs: Πάνω από τις προβλέψεις τα αποτελέσματα – Καμπανάκι Solomon για ύφεση

Goldman Sachs: Πάνω από τις προβλέψεις τα αποτελέσματα – Καμπανάκι Solomon για ύφεση

Μείωση κερδών κατά 43%, στα 3,07 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε η  Goldman Sachs για το τρίτο τρίμηνο, με τα αποτελέσματα της τράπεζας να ξεπερνούν τις προσδοκίες της αγοράς.

Τα κέρδη ανά μετοχή της Goldman διαμορφώθηκαν στα 8,25 δολάρια έναντι 7,69 που περίμενε η αγορά, με τα έσοδα να διαμορφώνονται στα 11,98 δισ. δολάρια, έναντι προβλέψεων για 11,41 δισ. δολαρίων.

Ο CEO της Goldman Sachs, David Solomon, προειδοποίησε ότι η αμερικανική οικονομία ενδεχομένως να οδεύει προς ύφεση, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματικές αποφάσεις και οι επενδυτικές κινήσεις να καθίστανται δυσκολότερες.

«Νομίζω ότι είναι εποχή για να είμαστε επιφυλακτικοί και πιστεύω ότι εάν διοικείς μια επιχείρηση που στηρίζεται στο ρίσκο, είναι καιρός να είσαι πιο επιφυλακτικός», είπε ο Solomon μιλώντας στο CNBC.

«Νομίζω ότι πρέπει να περιμένεις ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη μεταβλητότητα στον ορίζοντα τώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι στα σίγουρα θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό σενάριο. Αλλά υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχουμε μια ύφεση στις ΗΠΑ», εξήγησε.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Fitch: Οι ΗΠΑ οδεύουν προς ήπια ύφεση

ΗΠΑ: Στο 100% η πιθανότητα ύφεσης, δείχνει το μοντέλο του Bloomberg

JP Morgan: Μειώθηκαν τα κέρδη στο τρίμηνο – Καλύτερες επιδόσεις από το προσδοκώμενο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News