Business & Finance Τρίτη 18/10/2022, 10:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ε.Ε.: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο – Ισχυρή η επίδοση της Ελλάδας

Ε.Ε.: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο – Ισχυρή η επίδοση της Ελλάδας

Αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν συγκρίσει με τον αντίστοιχο μήνα ένα χρόνο νωρίτερα. Ωστόσο στο σύνολο του εννεαμήνου, οι πωλήσεις κατέγραψαν αρνητικό ποσοστό μεταβολής.

Στην Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο Σεπτεμβρίου όσο και στο εννεάμηνο, οι ρυθμοί είναι θετικοί και μάλιστα τον περασμένο μήνα καταγράφηκε ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά εντός της Ε.Ε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), οι πωλήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα εκτινάχθηκαν κατά 30,2% στις 8.606 μονάδες από 6.610 τον Σεπτέμβριο του 2021 και στο εννεάμηνο αυξήθηκαν κατά 1,4% στις 82.936 μονάδες 81.756 τον αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. 

Στο σύνολο της Ε.Ε. οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 9,6% τον Σεπτέμβριο, όμως το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου συρρικνώθηκαν κατά 9,9%.

Ε.Ε.: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο – Ισχυρή η επίδοση της Ελλάδας-1

Αναφορικά με τις τέσσερις μεγαλύτερες αγορές στην Ε. Ε. Γερμανία και Ισπανία κατέγραψαν διψήφιο ποσοστό μεταβολής (+14,1% και +12,7% αντίστοιχα), ενώ η Γαλλία (+5,5%) και η Ιταλία (+5,4%) παρουσίασαν πιο μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης.

Στο εννεάμηνο στις περισσότερες χώρες ο ρυθμός μεταβολής ήταν αρνητικός. Στις τέσσερις μεγαλύτερες αγορές, στην Ιταλία σημειώθηκε η μεγαλύτερη πτώση (-16,3%) και ακολούθησαν οι Γαλλία (-11,8%), Γερμανία (-7,4%) και Ισπανία (-7,4%).

Ε.Ε.: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο – Ισχυρή η επίδοση της Ελλάδας-2

Ο όμιλος Volkswagen παραμένει στην κορυφή των πωλήσεων τον Σεπτέμβριο, αλλά και στο 9μηνο και ακολουθεί ο όμιλος Stellantis και στη συνέχεια ο γαλλικός όμιλος Renault

Ε.Ε.: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο – Ισχυρή η επίδοση της Ελλάδας-3

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News