Business & Finance Δευτέρα 17/10/2022, 10:45
Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΠΛΟΚ ΣΕ ΜΠΛΟΚ

Μετά από έξι χρόνια: Απεριόριστες πτήσεις μεταξύ Ε.Ε. – Νοτιοανατολικής Ασίας

Μετά από έξι χρόνια: Απεριόριστες πτήσεις μεταξύ Ε.Ε. – Νοτιοανατολικής Ασίας

Έπειτα από έξι χρόνια διαπραγματεύσεων, ολοκληρώθηκε σήμερα η συμφωνία για αύξηση των πτήσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η συμφωνία προβλέπει αύξηση των υπηρεσιών για μεταφορά επιβατών και φορτίων, ενισχύοντας παράλληλα τη συνδεσιμότητα της Ασίας μετά την επανεκκίνηση της ευρύτερης περιοχής με τη λήξη των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, οι αεροπορικές εταιρείες των περιοχών που αφορά η συμφωνία θα μπορούν να πραγματοποιούν απεριόριστες πτήσεις, αντικαθιστώντας τις διμερείς συμφωνίες που θέτουν περιοριστικούς όρους. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν έως και 14 επιβατικές πτήσεις και απεριόριστες πτήσεις μεταφοράς προϊόντων μέσω τρίτης χώρας ή με τελικό προορισμό κάποια τρίτη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την πλευρά της Ε.Ε. πρόκειται για την πρώτη συμφωνία αερομεταφορών από μπλοκ σε μπλοκ. Θα «ανοίξει» τις υπηρεσίες για αερομεταφορείς, συμπεριλαμβανομένης της Lufthansa, της Air France – KLM, της Singapore Airlines, της Thai Airways International και της Malaysia Airlines.

Υπενθυμίζεται πως οι περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας εφάρμοζαν μέχρι πρότινος πολύ σκληρά υγειονομικά μέτρα, μεταξύ άλλων διατηρώντας κλειστά τα σύνορα ή επιβάλλοντας υποχρεωτικές καραντίνες ημερών, για την καταστολή του πιο πρόσφατου κύματος του κορωνοϊού. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όμως πολλές αποφάσισαν να επανασυνδεθούν με τη διεθνή σκηνή καταργώντας τα πιο αυστηρά μέτρα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

«Δόλωμα» για τους τουρίστες: Η πόλη που χαρίζει 500.000 αεροπορικά εισιτήρια

Μετά από δυόμισι χρόνια: Επιστήμονες συμφωνούν για την πηγή του κορωνοϊού

Ένα αεροδρόμιο σαν μία ολόκληρη πόλη: Αναβάθμιση για ένα από τα πιο εντυπωσιακά τέρμιναλ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News