Business & Finance Σάββατο 15/10/2022, 19:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σωστή» χαρακτηρίζει την απόφαση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου ο γγ του OAPEC

«Σωστή» χαρακτηρίζει την απόφαση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου ο γγ του OAPEC

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αραβικών Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου (OAPEC) δήλωσε το Σάββατο ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου είναι σωστή και ελήφθη την κατάλληλη στιγμή.

Η απόφαση έλαβε υπόψη την αβεβαιότητα γύρω από τις επιδόσεις της παγκόσμιας οικονομίας και ήταν σύμφωνη με την επιτυχημένη προσέγγιση του OPEC+ για τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αποφυγή τυχόν ανισορροπιών στην αγορά πετρελαίου, ειδικά από την πλευρά της ζήτησης και της προσφοράς, πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του OAPEC Ali bin. Ο Sabt.

Σημειώνεται ότι ο OAPEC περιλαμβάνει την Αλγερία, το Μπαχρέιν, την Αίγυπτο, το Ιράκ, το Κουβέιτ, τη Λιβύη, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, τη Συρία, την Τυνησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 13μελής Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, μείωσαν τον στόχο παραγωγής τους κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα όταν συνήλθαν στις 5 Οκτωβρίου.

Η κίνηση έγινε παρόλο που οι αγορές καυσίμων παραμένουν σφιχτές, με τα αποθέματα σε μεγάλες οικονομίες σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι όταν ο ΟΠΕΚ είχε μειώσει την παραγωγή στο παρελθόν.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News