Business & Finance Σάββατο 15/10/2022, 16:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη συνταξιοδότηση φαίνεται να επιλέγουν ανώτερα στελέχη της KFC ελέω αυξήσεων των επιτοκίων

Τη συνταξιοδότηση φαίνεται να επιλέγουν ανώτερα στελέχη της KFC ελέω αυξήσεων των επιτοκίων

Τρία ανώτερα στελέχη της KFC ενημέρωσαν τη μητρική εταιρεία της αμερικανικής αλυσίδας φαστ φουντ Yum Brands Inc ότι θα συνταξιοδοτηθούν πρόωρα, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια απειλούν να μειώσουν δραστικά το εφάπαξ για τις εταιρικές συντάξεις, σύμφωνα με την Wall Street Journal. 

Η γενική επιχειρησιακή διευθύντρια της KFC στις ΗΠΑ, Μόνικα Ρόθτζερι, ο οικονομικός διευθυντής Τριπ Βόρνχολτ και ο διευθυντής εθνικών τοπικών επιχειρήσεων, Τζεφ Γκρίφιν, θα αποχωρήσουν από την εταιρεία φέτος, ανέφερε το δημοσίευμα επικαλούμενο εσωτερικά μηνύματα της εταιρείας χωρίς να διευκρινίζει κάτι παραπάνω.

Η KFC και η Yum Brands δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

«Λόγω αυτών (των αυξήσεων) των επιτοκίων, ορισμένοι συνεργάτες στη Yum και τις θυγατρικές της που πληρούν τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση αποφάσισαν να αποχωρήσουν το 2022», ανέφερε στην έκθεση ένα από τα μηνύματα της KFC.

Ο Βόρνχολτ θα φύγει στα τέλη Νοεμβρίου, ανέφερε η έκθεση.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το επιτόκιο πολιτικής της από σχεδόν μηδενικό τον Μάρτιο στο τρέχον εύρος από 3,00% έως 3,25%, σε μια προσπάθεια ελέγχου του πληθωρισμού. Μια τέταρτη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης αναμένεται τον επόμενο μήνα, αφού τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν τον Σεπτέμβριο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News