Business & Finance Παρασκευή 14/10/2022, 14:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JP Morgan: Μειώθηκαν τα κέρδη στο τρίμηνο – Καλύτερες επιδόσεις από το προσδοκώμενο

JP Morgan: Μειώθηκαν τα κέρδη στο τρίμηνο – Καλύτερες επιδόσεις από το προσδοκώμενο

Καλύτερες από το προσδοκώμενο ήταν οι επιδόσεις της JP Morgan Chase το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη και τα έσοδα ιδίως λόγω των εσόδων από τόκους.

Ειδικότερα, η μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την αξία των περιουσιακών στοιχείων ανακοίνωσε κέρδη κατά 17% χαμηλότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι στα 9,74 δισ. δολάρια ή στα 3,12 δολάρια ανά μετοχή, καθώς αυξήθηκαν τα κόκκινα δάνεια κατά 808 εκατ. δολάρια. Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου εκτινάχθηκαν κατά 10% στα 33,49 δισ. δολάρια χάρη στα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού από την Fed, η οποία ρίχνεται στην μάχη κατά του πληθωρισμού.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους ανέβηκαν 34% στα 17,6 δισ. δολάρια λόγω των υψηλότερων επιτοκίων και της διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου δανείων, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών κατά τουλάχιστον 600 εκατ. δολάρια.

Τι είπε ο Ντίμον

Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Τζέιμι Ντίμον δήλωσε: «Υπάρχουν σημαντικά εμπόδια αμέσως εμπρός μας – επίμονα υψηλός πληθωρισμός οδηγώντας σε υψηλότερα επιτόκια δανεισμού παγκοσμίως, το αβέβαιο αποτέλεσμα της ποσοτικής σύσφιγξης, ο πόλεμος στην Ουκρανία ο οποίος αυξάνει όλα τα γεωπολιτικά ρίσκα και η ευαίσθητη κατάσταση της προμήθειας και των τιμών πετρελαίου. Παρότι ελπίζουμε στο καλύτερο, πάντοντε μένουμε σε εγρήγορση και είμαστε έτοιμοι για κακό αποτέλεσμα».

Σημειώνεται πως η μετοχή της JP Morgan ενισχύεται 5,56% προσυνεδριακά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News