Business & Finance Παρασκευή 7/10/2022, 12:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elon Musk: Μήπως έχασε το άγγιγμα του Μίδα;

Elon Musk: Μήπως έχασε το άγγιγμα του Μίδα;

Με περιουσία 230 δισ. δολαρίων, ο Elon Musk είναι  ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και μάλιστα με τεράστια διαφορά από τον επόμενο. Εάν έβγαλε μια πρωτοφανή περιουσία, το χρωστά στην ικανότητά του να εντοπίζει από νωρίς μια ευκαιρία σε πράγματα που οι άλλοι θεωρούσαν αδύνατα: Στην μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στην δημιουργία επαναχρησιμοποιούμενων διαστημικών πυραύλων.

Όμως, τα τελευταία στοιχήματά του σε Twitter και Tesla δείχνουν ότι ενδεχομένως ο Musk να βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις, σύμφωνα με το Business Insider.

1.       Το πρώτο από τα στοιχήματά του που φαίνεται να έγινε με κακό timing, είναι η εξαγορά του Twitter. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας και social media εκτινάχθηκαν. Έκτοτε, τα χρηματιστήρια υποχώρησαν και οι εταιρείες των social media είναι ανάμεσα σε εκείνες που δέχθηκαν το βαρύτερο πλήγμα.

2.       Ο Musk επιδεικνύει κακό timing και στο στοίχημά του στους Κινέζους καταναλωτές. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας χρειάζεται μια υγιή κινεζική αγορά για να δικαιώσει τις μεγάλες επενδύσεις της Tesla στη  χώρα, αλλά με την οικονομία της Κίνας να επιβραδύνει και την κατανάλωση να είναι αδύναμη, ίσως τα πράγματα να μην εξελιχθούν όπως τα θέλει.

3.       Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι εταιρείες του Musk θα δοκιμαστούν σε ένα περιβάλλον χρηματιστηριακού κραχ και οικονομικής πτώσης. Αυτές οι συνθήκες μπορούν να ταρακουνήσουν ακόμα και τις πιο σταθερές εταιρείες, όμως η Tesla, που άρχισε να βγάζει χρήματα μόλις πέρυσι, κάθε άλλο παρά σταθερή μπορεί να χαρακτηριστεί. Και το ίδιο ισχύει και για το Twitter, όπως σημειώνει το Business Insider.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

«Μία από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου»: Πώς ο Elon Musk σώθηκε από βέβαιη χρεοκοπία

Υπόθεση Twitter: Οι νικητές και οι χαμένοι από την «κωλοτούμπα» του Μασκ

Οι πλουσιότεροι Έλληνες: Δεν είναι αυτοί που νομίζετε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News