Business & Finance Τετάρτη 5/10/2022, 12:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτό είναι το νέο όνομα του σκάφους του Πούτιν

Αυτό είναι το νέο όνομα του σκάφους του Πούτιν

Εν κινήσει βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο από τα σκάφη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και μάλιστα έχει αλλάξει και το όνομά του.

Επτά μήνες αφότου έφυγε όπως-όπως από γερμανικά ναυπηγεία για το Καλίνινγκραντ, για να γλιτώσει –όπως φάνηκε εκ των υστέρων- τις κυρώσεις της Δύσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία, το αξίας 119 εκατ. δολαρίων 80μετρο Graceful εντοπίστηκε ανοικτά των ακτών της Εσθονίας.

Σύμφωνα με το Forbes, το οποίο επικαλείται φωτογραφίες του TheYachtPhoto.com, το Graceful έχει πλέον μετονομαστεί σε Kosatka, που  σημαίνει «Φονική Φάλαινα» στα ρώσικα.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το superyacht να συνοδεύεται από ένα οπλισμένο σκάφος του ρωσικού λιμενικού. Πιθανολογείται ότι κατευθύνεται στην Αγία Πετρούπολη.

Δεν είναι σαφές πότε το σκάφος έφυγε από το Καλίνινγκραντ, καθώς ο αναμεταδότης του είναι κλειστός από τις 30 Αυγούστου.

Το Kosatka, που τότε ονομαζόταν Graceful, αποχώρησε από το Αμβούργο στις 7 Φεβρουαρίου, 17 ημέρες πριν από την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία. Βρισκόταν για πέντε μήνες στο ναυπηγείο της Blohm+Voss, της εταιρείας που το κατασκεύασε το 2014, για εργασίες.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει συμπεριλάβει το Graceful, όπως και τρία άλλα σκάφη που συνδέονται με τον Πούτιν, στη λίστα των κυρώσεων από τις 2 Ιουνίου.

Το Kosatka διαθέτει εσωτερική πισίνα που μετατρέπεται σε θέατρο και πίστα χορού, ελικοδρόμιο  και καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 12 επισκέπτες.

Πέραν του Kosatka, ο Πούτιν έχει συνδεθεί με τουλάχιστον άλλα πέντε σκάφη: Το αξίας 507 εκατ. δολαρίων και 140 μέτρων Scheherazade, το αξίας 22 εκατ. δολαρίων και 57 μέτρων Olympia, το αξίας 18 εκατ. δολαρίων και 54 μέτρων Chayka, το αξίας 17 εκατ. δολαρίων και 46 μέτρων Shellest και το 32μετρο Nega.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Δεσμεύεται το σκάφος-μυστήριο Scheherazade – Ανήκει στον Πούτιν;

«Έχω γιοτ άρα υπάρχω»: Γιατί είναι σύμβολο στάτους για τους Ρώσους ολιγάρχες

Οι selfies στο Instagram που «έκαψαν» τους ολιγάρχες

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News