Business & Finance Τετάρτη 5/10/2022, 10:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Gazprom: Επανεκκινεί τις ροές φυσικού αερίου προς Ιταλία

Gazprom: Επανεκκινεί τις ροές φυσικού αερίου προς Ιταλία

Έτοιμη να συνεχίσει τις ροές προς Ιταλία μέσω της Αυστρίας δήλωσε η Gazprom, έπειτα διακοπή τεσσάρων περίπου ημερών λόγω διαφωνιών στα συμβόλαια με την Αυστρία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας, η Gazprom και οι πελάτες της στην Ιταλία βρήκαν μία λύση σε ό,τι αφορά την πώληση φυσικού αερίου, καθώς υπήρξαν νομοθετικές αλλαγές στην Αυστρία.

«Η αυστριακή εταιρεία δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να εγκρίνει τους όρους μεταφοράς των εξαγωγών της Gazprom, τα οποία επιτρέπουν στις ρωσικές προμήθειες του φυσικού αερίου να διατρέχουν την Αυστρία», δήλωσε η Gaprom.

Υπενθυμίζεται ότι η Gazprom ανακοίνωσε το Σάββατο την αναστολή των ροών μέσω Αυστρίας, καθώς η εθνική εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αρνήθηκε να εγκρίνει τους όρους μεταφοράς και την ποσότητα που η Gazprom σκόπευε να στείλει. Από την πλευρά της η αυστριακή κυβέρνηση δήλωσε ότι η Gazprom δεν είχε υπογράψει τα απαιτούμενα συμβόλαια.

Σημειώνεται ότι το ρωσικό αέριο αποτελεί περίπου το 10% των ιταλικών εισαγωγών αερίου, ενώ πριν από τον πόλεμο το ποσοστό αυτό ανερχόταν περίπου στο 40%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News