Business & Finance Τετάρτη 5/10/2022, 09:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Και ξαφνικά ο Έλον Μασκ θέλει και πάλι το Twitter – Αναβιώνει το deal των 44 δισ.

Και ξαφνικά ο Έλον Μασκ θέλει και πάλι το Twitter – Αναβιώνει το deal των 44 δισ.

O Έλον Μασκ αναβιώνει την προσφορά του για την εξαγορά του Twitter, στην τιμή των 54,2 δολαρίων ανά μετοχή δηλαδή 44 δισ. δολάρια συνολικά, λίγο πριν ξεκινήσει η δικαστική διαμάχη με την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης για την αρχική του υπαναχώρηση από τη συμφωνία. 

Ο Μασκ έστειλε νέα επιστολή στο Twitter τη Δευτέρα, σύμφωνα με εγγραφή στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC). Η μετοχή του Twitter κατέγραψε άνοδο 22% στα 52 δολάρια κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, ενώ η εταιρεία δήλωσε ότι παρέλαβε την επιστολή και πως σκοπεύει να κλείσει τη συμφωνία, χωρίς όμως να διευκρινίσει το πως θα απαντήσει στον Μασκ. 

Στην επιστολή οι δικηγόροι του δισεκατομμυριούχου αναφέρουν πως αυτός και οι υποστηρικτές του «σκοπεύουν να προχωρήσουν στο κλείσιμο της συναλλαγής», ο ίδιος ο Μασκ έγραψε πως «η εξαγορά του Twitter θα λειτουργήσει ως καταλύτης για τη δημιουργία του Χ, της εφαρμογής για τα πάντα». Στο παρελθόν είχε πει πως θέλει να κάνει το Twitter περισσότερο σαν το Tik Tok και το WeChat, με πολλούς περισσότερους χρήστες. 


 

Ο Ελον Μασκ και η διοίκηση του κοινωνικού δικτύου του Twitter πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωποι στη δικαστική αίθουσα προσεχώς και συγκεκριμένα στις 17 Οκτωβρίου. Το Τwitter ζητεί από τον μεγαλοεπιχειρηματία να τηρήσει τη συμφωνία του Απριλίου. Ο Ελον Μασκ υπαναχώρησε τον Αύγουστο, προφασιζόμενος ότι δεν του δόθηκαν αληθή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ψευδεπίγραφων λογαριασμών στο κοινωνικό δίκτυο του Twitter και ότι τον παραπλάνησαν σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών. Η διοίκησή του αντέτεινε πως δεν είχε ακριβή καταμέτρηση και πως του είχε δώσει μια χονδρική εικόνα. Από την πλευρά της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, η μετοχή της βρίσκεται υπό πίεσηαπό τότε που ο Μασκ συμφώνησε να αγοράσει το Twitter. Διατυπώνονται ερωτήματα σχετικά με το πόσες από τις μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας θα μπορούσε να πουλήσει για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά.

Πάντως, όπως επισημαίνουν αναλυτές, όπως ο Νταν Αϊβς της Wedbush, «οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι ο Ελον Μασκ συνειδητοποίησε πως είχε ελάχιστες πιθανότητες να βγει νικητής από τη δικαστική διαμάχη του με το διοικητικό συμβούλιο του μέσου και πως η συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων θα διεκπεραιωνόταν με τον έναν τρόπο ή τον άλλο».

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News