Business & Finance Τρίτη 4/10/2022, 13:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

HSBC: Γιατί θέλει να πουλήσει τις δραστηριότητές της στον Καναδά

HSBC: Γιατί θέλει να πουλήσει τις δραστηριότητές της στον Καναδά

Το ενδεχόμενο να πουλήσει τις δραστηριότητές της στον Καναδά, εξετάζει η βρετανική τράπεζα HSBC, σε μια χώρα στην οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς τράπεζες.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τις στρατηγικές μας επιλογές σε σχέση με την εξ ολοκλήρου θυγατρική μας στον Καναδά», ανέφερε η τράπεζα σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι πιέσεις των μετοχών για μεγαλύτερες επιστροφές σε αυτούς είναι διαρκείς και έντονες, κάτι που έχει προκαλέσει σε μια αναδιοργάνωση του επιχειρηματικού σχεδιασμού της HSBC. 

H εξέταση της προοπτικής αυτής βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τράπεζας και ως εκ τούτου δεν έχει ληφθεί κάποια τελική απόφαση, Ωστόσο μια επιλογή θα μπορούσε να είναι η πώληση 100% των δραστηριοτήτων στην HSBC Bank Canada.

Σε περίπτωση που η κίνηση αυτή ολοκληρωθεί θα έρθει να προστεθεί σε μια σειρά πωλήσεων από μεριάς HSBC, η οποία κάποτε εμφανιζόταν ως «η τοπική τράπεζα του κόσμου».

Τον Μάιο του 2021, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη λιανική τραπεζική στις ΗΠΑ και τον Ιούνιο του ίδιου έτους δήλωσε ότι θα πουλήσει τις δραστηριότητές στον ίδιο τομέα στη Γαλλία. Οι κινήσεις αυτές αποτελούν μέρος ενός σχεδίου για τη βελτίωση της κερδοφορία της στην προσπάθειά της να αποφύγει τις πιέσεις της κινεζικής Ping An Insurance για διάσπαση των δραστηριοτήτων της στην Ασία.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Ping An ξεκίνησε μια εκστρατεία πιέζοντας τη βρετανική τράπεζα να διερευνήσει διάφορες επιλογές, οι οποίες μεταξύ άλλων περιελάμβαναν την εισαγωγή στο χρηματιστήριο των δραστηριοτήτων της στην Ασία, μια κίνηση η οποία όπως υποστηρίζει θα αυξήσει τα κέρδη για τους μετόχους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News