Business & Finance Πέμπτη 29/09/2022, 22:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 90 δολάρια ξανά η τιμή brent

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 90 δολάρια ξανά η τιμή brent

Σε πτώση γύρισαν οι τιμές πετρελαίου λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης, εν μέσω έντονης μεταβλητότητας, αφού αρχικά αυξήθηκαν πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι και εν συνεχεία υποχώρησαν , καθώς οι traders ανησυχούν για την επιδείνωση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας, αντισταθμίζοντας την προοπτική μείωσης της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ την επόμενη εβδομάδα. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο υποχώρησε στα 88,49 δολάρια το βαρέλι, αφού αρχικά είχε φθάσει έως τα 90,12 δολάρια. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή αργού υποχώρησε στα 81,23 δολάρια το βαρέλι. 

Οι υπουργοί Πετρελαίου από τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ+ έχουν αρχίσει συζητήσεις για μείωση της παραγωγής στην επόμενη συενδρίασή τους που έχει προγραμμιστεί για τις 5 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πηγές.

Μία πηγή του ΟΠΕΚ είπε στο Reuters ότι είναι πιθανή μία μείωση, ενώ δύο άλλες πηγές αποκάλυψαν ότι τα κορυφαία μέλη του καρτέλ έχει συζητήσει το θέμα αυτό. Το Reuters είχε ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα ότι η Ρωσία είναι πιθανόν να προτείνει μία μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως. 

«Αυτή τη στιγμή, η αγορά πετρελαίου προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην κατευθυνόμενη από την Φέντεραλ Ριζέρβ μείωση της ζήτησης και στην αύξηση της προσφοράς πετρελαίου», ανέφερε ο Ράιαν Ντάσεκ, διευθυντής της Commodity Risk Advisory Group.

«Μέσα σε αυτή την αβεβαιότητα, είναι πολύ πιθανόν να δούμε τις τιμές πετρελαίου να παρουσιάζουν έντονες αυξομειώσεις την επόμενη εβδομάδα, εκτός και εάν ο ΟΠΕΚ+ γίνει πολύ ξεκάθαρος ως προς τις προθέσεις του», αναφέρει ο Κρεγκ Έρλαμ, αναλυτής της OANDA. 

H αγορά έχει επίσης ξεπεράσει την απειλή του τυφώνα Ίαν, ο οποίος έχει υποχωρήσει με την παραγωγή να επιστρέφει σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες, αφού την Τετάρτη είχε διακοπεί η παραγωγική διαδικασία 158.000 βαρελιών στον Κόλπο του Μεξικού 
  
Πάντως, η τιμή αργού αναμένεται να κλείσει την εβδομάδα με κέρδη μετά από τέσσερις εβδομάδες καθοδικής πορείας. Στην αρχή της εβδομάδας κατάφερε να ανακάμψει από το χαμηλό εννέα μηνών, καθώς υποχώρησε το δολάριο και τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο του αναμενομένου την προηγούμενη εβδομάδα. 
  
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News