Business & Finance Πέμπτη 29/09/2022, 11:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η άνοδος των Teslanaires: Ο «fanboy» του Elon Musk που μπήκε στη λίστα του Forbes

Η άνοδος των Teslanaires: Ο «fanboy» του Elon Musk που μπήκε στη λίστα του Forbes

Ο ίδιος δηλώνει θαυμαστής του Elon Musk και υιοθετεί τον όρο του «fanboy». Ο Leo KoGuan από τη Σιγκαπούρη, άλλωστε, μπορεί να έχει ιδρύσει τη δική του εταιρεία πληροφορικής, όμως εάν μπήκε στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους, το χρωστά στον CEO της Tesla.

Ο ιδρυτής της SHI International βρέθηκε στην 112η θέση της λίστας, καθώς η καθαρή του περιουσία υπολογίζεται στα 7,2 δισ. δολάρια και ξεπερνά εκείνες του George Soros και της Melinda French Gates.

Πώς κατάφερε αυτός ο επιχειρηματίας να μπει στη λίστα του Forbes; Το μυστικό του ήταν ότι αγόρασε μετοχές της Tesla κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας.

Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει το 2021 στο Bloomberg, ο KoGuan είχε πει ότι άρχισε να κάνει trading σε μετοχές το 2019, αγοράζοντας τίτλους εταιρειών όπως η Baidu και η Nvidia. Ωστόσο, άρχισε να χάνει χρήματα και έτσι επέλεξε να πουλήσει όλες τις μετοχές του εκτός από εκείνες της Tesla. Μάλιστα, συνέχισε να αγοράζει μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας και έως τις αρχές του 2020 είχε θέσεις αξίας 1,5 δισ. δολαρίων στην εταιρεία. Ακόμη και μετά την πτώση των αγορών στις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας, το KoGuan αγόρασε ακόμα περισσότερες μετοχές και η κίνησή του απέδωσε.

Σήμερα, έχει στην κατοχή του περίπου 22,6 εκατομμύρια μετοχές της Tesla και 1,23 εκατομμύρια options, κάτι που σημαίνει ότι είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της εταιρείας πίσω από τον Elon Musk και τον ιδρυτή της Oracle, Larry Ellison.

Ο KoGuan είναι πιθανότατα ο πιο επιτυχημένος από τους λεγόμενους «Teslanaires», τους επενδυτές που έγιναν εκατομμυριούχοι ποντάροντας στις μετοχές της Tesla.

Με τα χρήματά του, λέγεται ότι κάνει δωρεές σε κινεζικά πανεπιστήμια, ενώ στα τέλη του 2020 φέρεται να πλήρωσε περίπου 46 εκατ. δολάρια για ένα ρετιρέ στη Σιγκαπούρη που ανήκε στον μεγιστάνα των ηλεκτρικών συσκευών, James Dyson.

Κατά τα άλλα, ο KoGuan ρίχνει τα πάντα στην  εταιρεία του Elon Musk. «Όσα χρήματα έχω τα ξοδεύω στην Tesla», είχε πει στο Bloomberg.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ο Ασιάτης που έβγαλε 7 δισ. δολάρια από τον Έλον Μασκ

«Μία από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου»: Πώς ο Elon Musk σώθηκε από βέβαιη χρεοκοπία

Elon Musk: Η πρώην σύντροφός του τον «πούλησε» – Πόσα έβγαλε 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News