Business & Finance Τετάρτη 28/09/2022, 16:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Εξακολουθεί να διχάζει ο «μινι-προϋπολογισμός»

Βρετανία: Εξακολουθεί να διχάζει ο «μινι-προϋπολογισμός»

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ δήλωσε σε στελέχη επενδυτικών τραπεζών σήμερα ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στη δημοσιονομική πειθαρχία και ότι ο ίδιος εργάζεται στενά με την Τράπεζα της Αγγλίας και τους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για τον προϋπολογισμό.

«Ο υπουργός τόνισε τη σαφή προσήλωση της κυβέρνησης στη δημοσιονομική πειθαρχία και επανέλαβε ότι εργάζεται στενά με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας και την υπηρεσία Δημοσιονομικής Ευθύνης (OBR) ενόψει της παρουσίασης του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Σχεδίου του στις 23 Νοεμβρίου», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με τη συνάντηση αυτή.

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού κόμματος Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συγκαλέσει το Κοινοβούλιο και να εγκαταλείψει τα σχέδια για μείωση φόρων και αύξηση του δανεισμού, που προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή στις χρηματοοικονομικές αγορές.

«Η κυβέρνηση εμφανώς έχει χάσει τον έλεγχο της οικονομίας…είναι κάνει που το προκαλεί η ίδια», δήλωσε ο Στάρμερ στο Sky News. «Αυτό που χρειάζεται να κάνει τώρα η κυβέρνηση είναι να συγκαλέσει το Κοινοβούλιο και να εγκαταλείψει αυτόν τον προϋπολογισμό πριν γίνει περισσότερη ζημιά».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Αγορές: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων μαζεύουν τις απώλειες οι μετοχές

Τράπεζα της Αγγλίας: Παρέμβαση για να ηρεμήσει η αγορά ομολόγων

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News