Business & Finance Δευτέρα 26/09/2022, 14:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ήθελε να συνταξιοδοτηθεί στα 35, έγινε δισεκατομμυριούχος και δεν μπορεί να σταματήσει 

Ήθελε να συνταξιοδοτηθεί στα 35, έγινε δισεκατομμυριούχος και δεν μπορεί να σταματήσει 

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες πριν ο τότε 25χρονος Mark Cuban είχε ένα όνειρο: Να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί μέσα σε 10 χρόνια. Όμως μέχρι και σήμερα ο 64χρονος δισεκατομμυριούχος εξακολουθεί να εργάζεται ως επενδυτής και επιχειρηματίας, ως αθλητικός παράγοντας – ιδιοκτήτης στους Dallas Mavericks αλλά και ως τηλεοπτικός αστέρας στο ριάλιτι σόου «Shark Tank». Και ο ίδιος δηλώνει ότι έχει ακόμη καιρό μέχρι να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. 

Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του podcast «Re:Thinking» ο ίδιος εξήγησε το γιατί δεν έχει ακόμη συνταξιοδοτηθεί. «Είμαι πολύ ανταγωνιστικός», είπε ο Cuban προσθέτοντας ότι ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του είναι που τον οδήγησε σε μια μεγάλη και επιτυχημένη καριέρα. 

«Όταν ήμουν 25 χρονών και είχα την πρώτη μου εταιρεία, ήθελα απλά να γίνω πλούσιος», είπε ακόμη. «Ήθελα να συνταξιοδοτηθώ στα 35 και με βάση αυτό το όνειρο έπαιρνα όλες μου τις αποφάσεις». 

Το 1990 όμως και αφού πούλησε την πρώτη του εταιρεία, την Microsolutions, o Cuban συνειδητοποίησε κάτι σημαντικό: Το να ιδρύει, πουλάει και να επενδύει σε εταιρείες έμοιαζε σαν κάποιο άθλημα, που θα μπορούσε μάλιστα να αναδεικνύεται νικητής για πολλά χρόνια. 

«Κάθε επιχειρηματίας στο πίσω μέρος του μυαλού έχει την ιδέα πως μπορεί να γίνει κάποιος που διαταράσσει και αλλάζει ριζικά έναν ολόκληρο κλάδο της οικονομίας», εξήγησε ο Cuban. «Τι καλύτερο από αυτό;».

Με άλλα λόγια ο Cuban, με μια περιουσία που το Forbes την υπολογίζει στα 6,4 δισ. Δολάρια, μπορεί να μην έχει βιοποριστικό πρόβλημα αλλά ακόμη ενθουσιάζεται υποστηρίζοντας υποσχόμενες επενδύσεις. Και τα χρήματα που βγάζει από τις νέες του επενδύσεις; «Απλά θα τα επανεπενδύσω», είπε ο ίδιος. 

Τον περασμένο Ιανουάριο ίδρυσε την Cost Plus Drugs, μια εταιρεία που προσφέρει φάρμακα αρκετά φθηνότερα από τα παραδοσιακά φαρμακεία. Και αν και το ανταγωνιστικό του πνεύμα ήταν αυτό που τον οδήγησε στο να ξεκινήσει αυτή τη νέα επιχείρηση ο ίδιος δηλώνει ότι επικεντρώνεται στην αποστολή της εταιρείας να προσφέρει φθηνά φάρμακα παρά το να βγάλει κέρδος. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News