Business & Finance Κυριακή 25/09/2022, 22:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πακιστάν: Την επίσημη παραίτησή του ετοιμάζεται να υποβάλει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας

Πακιστάν: Την επίσημη παραίτησή του ετοιμάζεται να υποβάλει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας

Ο υπουργός Οικονομικών του Πακιστάν Μιφτάχ Ισμαήλ δήλωσε την Κυριακή ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί και επίσημα από τη θέση του, μια αλλαγή που έρχεται την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει μια οικονομική κρίση η οποία επιδεινώνεται από τις καταστροφικές πλημμύρες.

«Έχω παραιτηθεί προφορικά από υπουργός Οικονομικών», είπε ο Ισμαήλ σε ένα tweet, προσθέτοντας ότι είχε ενημερώσει για τα σχέδιά του τον πρωθυπουργό της χώρας Σεχμπάζ Σαρίφ κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. «Θα υποβάλω επίσημη παραίτηση μόλις φτάσω στο Πακιστάν», πρόσθεσε.

Ο Ισμαήλ και ο Σαρίφ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο και πρόκειται να επιστρέψουν στο Πακιστάν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναφέρει το Reuters.

Ο Ισμαήλ είναι ο πέμπτος υπουργός Οικονομικών που αντικαθίσταται σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, καθώς η οικονομία του Πακιστάν γνώρισε επίμονες αναταράξεις, ενώ το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών του έχει διευρυνθεί δραστικά και ο αυξανόμενος πληθωρισμός έχει ασκήσει πίεση τόσο στις οικογένειες όσο και στις επιχειρήσεις.

Επιπρόσθετα στην κρίση, καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν μεγάλες εκτάσεις του Πακιστάν αυτόν τον μήνα. Η καταστροφή σκότωσε περισσότερους από 1.500 ανθρώπους και προκάλεσε ζημιές που υπολογίζονται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια, ενισχύοντας τους φόβους ότι το Πακιστάν δεν θα εκπληρώσει τα χρέη του.

Ο Ισμαήλ, υποστηριζόμενος από τον πρωθυπουργός της χώρας, καθησύχασε τους επενδυτές την Παρασκευή ότι το έθνος της Νότιας Ασίας επιδιώκει ελάφρυνση χρέους από διμερείς πιστωτές και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει ελάφρυνση από εμπορικές τράπεζες ή πιστωτές ευρωομολόγων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News