Business & Finance Κυριακή 25/09/2022, 14:47
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Κομισιόν: Eξετάζει μικρότερη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας στην Ε.Ε.

Κομισιόν: Eξετάζει μικρότερη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας στην Ε.Ε.

Το σχέδιο της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης θα δώσει τώρα στις χώρες μέλη το περιθώριο να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας λιγότερο απ΄ό,τι είχε προταθεί αρχικά, όπως ανέφερε δημοσίευμα της Corriere della Sera, επικαλούμενο προσχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Η Κομισιόν σκοπεύει να δημοσιεύσει τις αναθεωρημένες προτάσεις της στις 28 Σεπτεμβρίου, με αναλυτικές λεπτομέρειες για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης. 

Η υπό εξέταση πρόταση προβλέπει ότι κάθε χώρα μέλος θα πρέπει να μειώσει την ενεργειακή κατανάλωση κατά 5% ανά ώρα στο διάστημα αιχμής, εκπροσωπώντας ένα τουλάχιστον 10% των συνολικών ωρών αιχμής από την 1η Δεκεμβρίου του 2022 έως τις 31 Μαρτίου του 2023, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα. 

Ωστόσο, μια αλλαγή στο προσχέδιο προβλέπει τώρα ότι οι χώρες μπορεί να αποφασίσουν να θέσουν ένα στόχο για διαφορετικό ποσοστό ωρών αιχμής, εφόσον καλύπτεται τουλάχιστον το 7% των ωρών αιχμής, ανέφερε η ιταλική εφημερίδα.

Με τους καταναλωτές να βρίσκονται αντιμέτωποι με πανάκριβα τιμολόγια ενέργειας, οι κυβερνήσεις πιέζουν την Κομισιόν για κοινά αποδεκτές λύσεις ούτως ώστε να περιοριστεί ο αντίκτυπος της ενεργειακής κρίσης. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Ενεργειακή κρίση: Στα 500 δισ. ευρώ και ανεβαίνει ο λογαριασμός των μέτρων στήριξης στην Ευρώπη

Φυσικό αέριο: Με άνοδο αντιδρούν οι τιμές στις προτάσεις της Κομισιόν

Ενεργειακή κρίση: Οι θέσεις της Ελλάδας για την πρόταση της Κομισιόν

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News