Business & Finance Πέμπτη 22/09/2022, 16:13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισ. Σνάμπελ: Η ΕΚΤ πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια

Ισ. Σνάμπελ: Η ΕΚΤ πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια

Η Ευρωζώνη μπορεί βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οικονομική ύφεση, εντούτοις ο πληθωρισμός εξακολουθεί να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, επομένως πρέπει να συνεχισθεί η αύξηση των επιτοκίων, όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη ένα εκ των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Μια επικείμενη ύφεση θα είχε περιοριστική επίδραση στον πληθωρισμό», δήλωσε σε συνέντευξή της η Ισαμπέλ Σνάμπελ στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Γερμανίας, t-online. «Ωστόσο, το σημείο εκκίνησης των επιτοκίων είναι πολύ χαμηλό, επομένως είναι σαφές ότι πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τα επιτόκια».

Αν και όπως τόνισε δεν θεωρεί ακόμη την ύφεση το βασικό σενάριο για την Ευρωζώνη, από την άλλη προειδοποίησε ότι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη η Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Επί του παρόντος οι εκτιμήσεις των χρηματαγορών διχάζονται μεταξύ μιας αύξησης των επιτοκίων κατά 50 και 75 μονάδες βάσης τον Οκτώβριο. Η Σνάμπελ δεν άφησε να εννοηθεί προς ποια κατεύθυνση κλίνει, απλώς τόνισε ότι η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ: Τι σημαίνει για δανειολήπτες και καταθέτες

ΕΚΤ: Στο 3% τα στοιχήματα για τα επιτόκια μετά τη Fed

Bloomberg: Στο 80% οι πιθανότητες ύφεσης στην Ευρωζώνη

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News